Formaţia rămâne completă la “Dor Românesc”

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, a anunţat ieri că evaluările artiştilor din Ansamblul Profesionist “Dor Românesc” nu mai sunt de actualitate, iar componenţa rămâne neschimbată. Mai mult, Liviu Rusu i-a solicitat şefului de la Cultură să prezinte o situaţie a tuturor colaborărilor parafate la nivelul instituţiei.

În fapt, o serie de modificări legislative l-au determinat şi pe directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Vasile Şomlea, să vadă situaţia din altă perspectivă.

“Ieri am primit o dispoziţie din partea conducerii Consiliului Judeţean în care se menţionează faptul că anumite aspecte ale legii referitoare la evaluarea personalului artistic sunt anulate ca urmare a unui act normativ, elaborat recent de către Guvern. Eu mă conformez acestei situaţii, evaluarea personalului însă trebuie să aibă loc după ce se operează modificările respective la Regulamentul de ordine interioară, la Regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului Judeţean pentru Cultură şi după ce se introduc criteriile de evaluare în fişa personală a fiecărui salariat din cadrul Ansamblului Profesionist “Dor Românesc”, ca serviciu distinct în cadrul instituţiei”, a explicat Şomlea, în plenul Consiliului Judeţean.

Răspunzând unei interpelări formulate de social-democratul Daniel Suciu, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură a anunţat că situaţia celor şase solişti vocali şi instrumentişti rămâne “caducă”, întregul personal urmând să fie reevaluat în conformitate cu legea, după ce cele două acte de uz intern vor fi aprobate de comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean.

Florin Vasile Şomela a ţinut să precizeze că evaluarea personalului artistic, demers care a făcut atâta vâlvă în presă, se face în conformitate cu legea, în fiecare an, până la data de 1 iulie. “În evaluarea personalului, intră criterii de ordin cantitativ şi calitativ. Ceea ce s-a întâmplat la Centrul Judeţean pentru Cultură nu înseamnă decât respectarea legii în materie de evaluare a personalului care îşi desfăşoară activitatea”, a precizat acesta.

Directorul instituţiei culturale a dat şi o serie de explicaţii cu privire la prezenţa clujencei Maria Dan Golban, în spectacole din judeţ. “Ultimul aspect, cel referitor la doamna Mariei Golban trebuie să-l vedem într-un context al existenţei unui contract de colaborare cu dânsa, cu Cornelia Ardelean Archiudean, Maria Marcu, mai recent, colaborare care vine pe dimensiunea respectării legalităţii. Onorariile respective sunt transparente, le putem pune la dispoziţia dumneavoastră, se va vedea că nu este vorba decât despre comentarii subiective care nu au niciun fundament pe dimensiunea unui eventual abuz operat de mine şi de contabilul şef al instituţiei”, a explicat Vasile Şomlea, adăugând că astfel de colaborări vor continua şi în alte domenii.

Despre o posibilă “relaţie de prietenie” între Maria Dan Golban şi Vasile Şomlea, insinuată de Opoziţie şi de gura târgului, râmâne doar vorba.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5