Felicitări! Părintele Raul Pap, de la Ciceu Poieni, noul preot al Parohiei Întâmpinarea Domnului din Cluj-Napoca

În 2016, tânărul preot Raul Pap ajungea în Parohia Ciceu Poieni ca slujitor la altarul acestei comunităţi ortodoxe din moşi strămoşi. Aici, părintele a avut o misiune duhovnicească frumoasă, pe lângă activităţile religioase şi întâlnirile catehetice (cum este „Paşi spre cunoaşterea credinţei” la nivelul Mitropoliei) implicându-se şi în proiecte sociale.

În perioada în care bisericile au fost închise din cauza virusului, părintele a transmis spre cotidianul nostru o scrisoare emoţionantă scrisă când se afla singur în Sfântul Altar, slujba fiind acompaniată doar de sfinţii zugrăviţi în Biserică, care a impresionat, având sute de mii de accesări. Acum, prin încredinţarea părintelui Mitropolit Andrei, vrednicul preot de pe Valea Ţibleşului va păstori sufletele credincioşilor din Cluj-Napoca.
"Părintele Raul-Vasile Pap este noul preot paroh al Parohiei Ortodoxe ,,Întâmpinarea Domnului" din Cluj-Napoca, Protopopiatul Cluj II. Părintele Raul a preluat misiunea administrativă și pastoral-misionară de la preotul Alexa Chira, ctitorul bisericii parohiale, cel care după 43 de ani de slujire preoțească s-a pensionat. În noua misiune încredințată, părintele Pap va păstori comunitatea credincioșilor clujeni din zona Parcului ,,Farmec" alături de părintele Vlad-Cornel Bob. În numele preoților clujeni, îi dorim bun venit în mijlocul comunității clujene, sănătate și slujire îndelungată spre folosul tuturor credincioșilor și spre slava lui Dumnezeu!" transmite protopop, pr. Alexandru Ciui, şi el originar din judeţul nostru.
Îi dorim mult succes în misiunea pe care o are şi-l aşteptăm de fiecare dată cu mare drag şi-n mijlocul oamenilor de pe Valea Ţibleşului drepţi în credinţă şi mult mai apropiaţi de Biserică faţă de cei din alte zone.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5