Felicitări! Ioana Ilieşi, laureată la Olimpiada Mondială de Poezie 2022 şi la „Pana de Aur” din Bulgaria

            Pentru Ioana Ilieşi, toamna nu înseamnă doar reîntâlnirea cu una dintre cele mai nobile profesii, cea de dascăl, ci şi încununarea unei pasiuni, prin premii la concursuri internaţionale. Profesor pentru învăţământul primar la Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, Ioana Ilieşi este şi o poetă ce a reuşit să-şi exprime cel mai bine gândurile, emoţiile, trăirile prin versuri.

           Două premii importante i-au fost înmânate în această toamnă. Primul i-a fost conferit la Olimpiada Mondială de Poezie, organizată de World Poets Association şi găzduită de Predeal. A doua distincţie i-a fost acordată la Festivalul Internaţional de Literatură „Pana de Aur”, care a avut loc la Balcic, în Bulgaria, sub egida Asociaţiei Poeţilor Mondiali şi World Literature Academy.

          Mai mult, în vara acestuia an, Ioana Ilieşi a primit alte distincţii la Festivalul de Literatură de la Roma In memoriam Gabriela Verban, de această dată pentru volumul în proză „Stiloul fermecat”, dar şi la Campionatul European de Poezie - Premiul de Excelenţă în Literatură.

          De altfel, Ioana are publicate patru volume, toate la Editura Solon Bistriţa a lui Radu Barna. Este vorba despre cartea de poezii „Magia viorii” şi „Stiloul fermecat”  - poveşti, ghicitori, poezii pentru pici, părinţi, bunici, care au fost lansate  în această vară la Complexul Muzeal, „Ţin primăvara în suflet” (poezie) şi „Exilul sufletului” (volum de poezie bilingv româno-albanez), apărute anul trecut.

          „Încă din copilărie am început să-mi aştern gândurile pe o foaie de hârtie. Mi-a plăcut dintotdeauna să scriu, dar nu m-am gândit că voi reuşi să public şi să obţin premii. Acest talent moştenit, cel mai probabil, de la bunica Elisabeta, l-am folosit şi în activitatea mea profesională, scriind roluri în scenetele copiilor. Pentru că poveştile actuale nu erau prea îndrăgite de copii – din ce observam la clasă – am început să scriu poveşti inspirate din realitate, dar condimentate şi cu ficţiune. Aşa a ieşit volumul „Stiloul fermecat”, în care am scris şi ghicitori despre anumite personaje, poezii despre anotimpuri, despre numere etc..

          Poezia e însă altceva. Pentru mine personal este mult mai uşor să-mi exprim sentimentele prin poezie decât prin cuvinte spuse. M-au bucurat aceste premii, e un sentiment frumos să îţi fie recunoscut talentul”, ne-a dezvăluit Ioana Ilieşi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5