Felicitări! Bogdan Simion Sasu, elev la Andrei Mureșanu, la doar 18 ani, a inițiat o campanie de donare de sânge în comuna Șanț!

Ziua de 13 iulie 2022 va rămâne pentru Simi Sasu, așa cum îi spun cunoscuții, una memorabilă. Este pentru prima dată când a donat sânge. Mai mult, este prima sa campanie de amploare, reușind să mobilizeze oameni pentru oameni! Nu mai puțin de 39 de persoane au donat miercuri sânge, la Șanț, de trei ori mai mult, se pare, față de numărul donatorilor care s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița. 

          Numărul celor care s-au prezentat la Casa Căsătoriilor de la Primăria Șanț a fost de peste 60 de persoane, însă nu toți s-au încadrat în criteriile minime.

          Grija față de semeni a moștenit-o din familie, tatăl, Daniel Sasu, este profesor, iar mama, Liuța Sasu, asistent medical comunitar.

          “Simi este un copil care dorește pur și simplu să-i ajute pe cei de lângă el. Știa de criza de sânge din județul nostru, dar și din România și a venit cu această inițiativă. Normal că ne-am implicat ca părinți. Soția mea a luat legătura cu Centrul de Transfuzie Sanguină. Au fost făcute pliante, afișe. Am beneficiat de sprijinul mai multor persoane. Vrem să mulțumim Primăriei Șanț,  primarului Marian Forogău, care ne-a ajutat cu spațiul, preoților din Valea Mare și Șanț,  care au popularizat campania, domnului Emil Iugan de la MIS Grup ne-a ajutat cu paturi. A fost o reușită pentru comunitate”, ne-a declarat prof. Daniel Sasu.

          Îl felicităm pe tânărul Bogdan Simion Sasu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Andrei Mureșanu“ pentru această inimoasă inițiativă. Sperăm ca exemplul său să fie urmat și de alți tineri, care să-și pună ideile bune și energia în folosul comunității. Pentru că Simi Sasu își dorește să urmeze cursurile unei facultăți de management, credem că primul examen și l-a luat cu 10.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5