Felicitări! Amalia Ţuţuruga, fata de 10 de la Colegiul „George Coşbuc”, premiată de Centrul Cultural „Mihai Eminescu” pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti

Încă din şcoala gimnazială de acasă, de la Salva, Amalia Ţuţuruga s-a dovedit a fi o elevă de nota 10 pe linie, fiind premiată atât la olimpiade, cât şi la concursurile şcolare. Elevă acum la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, continuă această tradiţie, absolvind cu media 10 clasa a X-a.
Pe lângă dragostea pentru carte, Amalia Ţuţuruga iubeşte şi cântecul popular, amintindu-ne de duetul pe care l-a avut cu Maria Butaciu la Televiziunea Română, ca un schimb de ştafetă peste generaţii. Tânăra de pe meleagurile lui Liviu Rebreanu şi George Coşbuc, din satul martirului Atanasie Todoran, s-a apropiat şi de Biserică, interpretând la marile praznice, cu o sensibilitate aparte, pricesnele. Iată, zilele acestea, Amalia ne surprinde încă o dată prin participarea la concursul organizat de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”
După prima probă, la care s-au cerut zece poezii, din sutele de concurenţi au fost selectaţi cinci. La proba a doua, s-au cerut alte 100 de pagini de poezii, din cei cinci finalişti, Amalia fiind declarată câştigătoare.
Premierea a avut loc pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, acolo unde tânăra năsăudeancă şi-a primit răsplata prin lansarea primului ei volum de versuri „Cât timp pietrele tac” editat cu acest prilej de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”.
„Un vis devenit realitate. Le mulțumesc din toată inima organizatorilor de la Centrul Cultural Mihai Eminescu că m-au ales și că mi-au apreciat poeziile! Datorită faptului că mi-au oferit acest premiu, mi-au dat speranță și m-au încurajat să continui pe acest drum. A fost foarte frumos, nu mă aşteptam să fiu printre laureaţi pentru că puţină lume ştia că scriu poezie şi a fost primul concurs la care am participat. Mulţumesc celor care au încredere în mine”, ne-a declarat Amalia Ţuţuruga. Evenimentul a avut loc la Sala Media a Teatrului National, după premiere fiind un moment artistic coordonat de Magda Catone.
O felicităm şi-i dorim mult succes pe mai departe !

Comentarii

17/06/22 18:40
Delia Velescu

FELICITARI, frumoasa Amalia!
Sa-ti implinesti visele! Succes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5