Muzeul Grăniceresc Năsăud

Expoziţia foto-color „Impresii de călătorie”

La iniţiativa doamnei Floarea Pleş – preşedinte Cerc Astra oraş Năsăud, în virtutea legăturilor de prietenie cu Astra Iaşi, precum şi cu sprijinul membrilor Cercului năsăudean Astra şi cu acceptul conducerii Muzeului Grăniceresc Năsăudean, a fost organizată o deosebită expoziţie foto-color, unicat în Oraşul Academicienilor, cel puţin până acum.

Expoziţia se doreşte a fi o invitaţie de călătorie şi cunoaştere a lumii în cele circa 300 ipostaze: portrete, peisaje, arhitectură din locuri exotice, flora sau obiceiuri specifice – fotografii realizate de Vasile Diaconescu, un inginer român din Iaşi, stabilit de două decenii în Italia.

Doctorul în arheologie Lucian Vaida, directorul Muzeului Grăniceresc Năsăudean, a primit cu drag şi bucurie propunerea de găzduire a expoziţiei „Impresii de călătorie”, oraşul nostru fiind al patrulea după Galaţi, Iaşi şi Botoşani care face înconjurul lumii prin generozitatea autorului fotografiilor şi a lui Ioan Tomozei (Iaşi) care le-a pus la dispoziţia pricepuţilor muzeografi de la Năsăud: Dan Prahase şi Marius Nistor. Expoziţia rămâne la noi până pe 5 noiembrie 2014. Cei care doresc să o viziteze şi să admire imagini din India, Italia, Turcia, Nepal – Tibet, China, Peru, Iordania, Siria, Franţa – Seychelles, Botswana, Libia… sunt aşteptaţi în fiecare zi la Muzeul năsăudean timp de o lună de zile. Aşa cum spune Sorin Antohi, expoziţia conţine „Fotografii cu adevărat iconice ale unui călător de vocaţie”.

Vasile Diaconescu s-a născut la Iaşi, pe 8 martie 1957, a urmat Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Institutului Politehnic din Iaşi. A lucrat ca inginer în România şi Italia, unde s-a stabilit. Ştie câteva limbi, călătoreşte frecvent, fiind pasionat de fotografie, istorie, arte, culturi, oameni şi toate tainele acestei lumi pe care caută să le cunoască şi înţelege. Întrebat „De ce face toate astea?”, a răspuns simplu: „Pentru ca prin ochii mei să vadă şi alţii minunile lumii”.

Comentarii

09/10/14 10:51
veronica osorheian

Foarte frumos acest gând. Felicitări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5