Erasmus News - Colegiul Național Petru Rareș Beclean

Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean derulează, în cadrul programului Erasmus, Proiecte de mobilitate în Domeniul Educatiei școlare, prin Acreditarea Erasmus+ (2022-2027), cod acreditare: ​ 2021-1-RO01-KA120-SCH-000047536.

            Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean  este Școală eTwinning (încă din 2018), Școală-Ambasador a Parlamentului European (din 2018) și Școală Europeană (recunoaștere obținută pentru prima dată în anul 2022).

În 31 august 2023 s-a finalizat derularea primului proiect din cadrul acreditării,  derulat pe o perioadă de 15 luni: 01.06.2022-31.08.2023, sub denumirea de: E-Digital Academy (2022-1-RO01-KA121-SCH-000058302). Valoarea acestui proiect a fost de  40 100 €, iar obiectivele pe care le-a urmărit, conform planului Erasmus al Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean, sunt:

  • O1. Creșterea competențelor digitale cu 21% în decursul acreditării, la 194 de elevi și 50 de profesori (prin activități de tip blended-learning în eTwinning și Erasmus+)
  • O2. Creșterea competențelor ecologice cu 15% la elevi și a competențelor științifice/ecologice integrate cu 10% la dascăli – prin metoda învățării prin proiecte.

Activitățile derulate au inclus mobilități de grup ale elevilor. Au participat la aceste mobilități un număr de 29 de elevi, însoțiți de patru cadre didactice, iar cele trei fluxuri mixte de mobilități au avut loc în:

  • Bulgaria: Varna (11 elevi)
  • Turcia: Antalya (10 elevi)
  • Croația: Vinkovci (8 elevi)

De asemenea, șapte profesori au participat la mobilități individuale, după cum urmează:

  • 3 profesori participanți în activități de job-shadowing (Bulgaria și Turcia)
  • 2 profesori participanți la activități de predare (Turcia și Croația)
  • 2 profesori participanți la cursuri de formare (ICT fundamentals & ICT and outdoor teaching and learning)

Mobilitățile reprezintă pentru elevi și dascăli o modalitate excelentă de a face schimb de bune practici, de a învăța de la ceilalți, de a descoperi locuri și lucruri noi, de a-și dezvolta abilități de viață. Două dintre mobilitățile derulate cu grupuri de elevi au presupus utilizarea transportului verde, dar grija față de mediul înconjurător, promovarea unui stil de viață sănătos și a sustenabilității au fost preocupări care au marcat întregul proiect.

 E+ Skills for Life este proiectul derulat în acest an școlar (2023-1-RO01-KA121-SCH-000134608), în cadrul căruia ne concentrăm pe activitatea de cercetare, pe dezvoltarea de competențe, pe învățarea bazată pe proiect. În acest sens, lucrăm în cadrul CDȘ-urilor aprobate, în proiecte deschise pe platforma eTwinning (European School Education Platform) și pregătim următoarele mobilități, alături de specialiștii și experții care ne sunt alături în acest an școlar. Proiectul se derulează pe o perioadă de 15 luni (01.06.2023 – 31.08.2024) și are proiectate, în acest interval, 21 de mobilități de grup ale elevilor, 3 activități de job-shadowing, 2 cursuri de formare și 1 expert invitat.

Acreditarea Erasmus presupune, pe lângă mobilitățile derulate, munca elevilor și a profesorilor pe European School Education Platform, în spațiul dedicat proiectelor eTwinning. De asemenea, acordăm o atenție deosebită activităților de valorizare și diseminare, deoarece „Învață și dă mai departe!” este îndemnul pe care ni l-am asumat, ca parte a călătoriei Erasmus+, pe care ne-o dorim relevantă și semnificativă pentru elevii și profesorii noștri.

Activitățile derulate au fost posibile prin finațarea obținută din partea Uniunii Europene,  conținutul prezentului material reprezentând responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Prof. Marika Emese Cîmpean,

Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean

#Ambasador, Coordonator proiecte Erasmus

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5