Edificatoare expoziţie Invizible/Invizibil a elevilor clasei a X-a B de la Liceul de Arte „Corneliu Baba”

Într-o organizare deosebită şi atipică, Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa a organizat la „Casa Argintarului” Bistriţa o interesantă, elocventă şi deosebită expoziţie, sub titula „Invizible/ Invizibil”, aparţinând elevilor clasei a X-a B de la cunoscuta şi apreciata instituţie şcolară.
Organizatorii evenimentului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, în colaborarea deosebită pe care o au cu Liceul de Arte „Corneliu Baba”, a oferit şi a fost un prilej pentru elevi de a-şi etala priceperile şi deprinderile acestora privind puterea de creaţie şi sinteză, imaginaţia bogată şi talentul în formare, referitor la designul pălăriilor afişate şi ornate în stil modern, cât şi a tablourilor expuse pe simezele Casei Argintarului, care au reliefat şi au scos în evidenţă rolul umbrei în crearea tablourilor, cât şi cromatica culorilor şi a compoziţiei, inclusiv peisagiste, între „plin” şi „gol”, fiind o trecere foarte subtilă de a sugera ceea ce autorul lucrării a avut în imaginaţie.
Evenimentul a debutat cu pledoaria managerului Complexului Muzeal Judeţean B-N, prof.dr. Alexandru Gavrilaş, curatorul expoziţiei, un sculptor consacrat, fost elev al acestui prestigios liceu, care a subliniat faptul că elevii au reuşit prin expoziţia lor să transmită sentimente şi vizualizări de o conotaţie aparte, fapt ce denotă că formarea viitorilor artişti plastici este pe mâini bune.
Prof. Vasile Duda, un experimentat profesor de istorie a artei, a făcut un pertinent expozeu privind valoarea lucrărilor executate de elevii clasei a X-a B, cât şi compoziţia şi cromatica lucrărilor, rolul şi importanţa umbrei în determinarea şi receptarea peisajului, obiectelor, portretelor la adevărata lor valoare artistică şi plastică.
Prof. Andreea Gal Târziu a precizat faptul că elevii sunt antrenaţi şi conştientizaţi în a crea şi a compune adevărate opere de artă, care în evoluţia lor speră că vor fi apreciate de către generaţiile următoare. A punctat faptul că această frumoasă expoziţie are ca motto „Câte drumuri ajunge un om să străbată/ Înainte să-l poţi numi om” – Bob Dylan – „Suflare de vânt”, piesă celebră care a fost interpretată şi de un trio format din eleve ale liceului, acompaniate de chitare clasice.
În finalul activităţii, a avut loc un moment de „Poezie performantă”, interpretată de opt elevi din clasa a XII-a A de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa, care au impresionat asistenţa.
Se pare că „Zilele Liceului de Arte „Corneliu Baba” au demarat cu o expoziţie elocventă şi viitoarele manifestări vor fi pe măsura performanţelor colectivului de cadre didactice şi al elevilor din această unitate şcolară reprezentativă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5