În cadrul Cenaclului “Conexiuni”

“Dulcele meu amar” şi “Există un loc” lansate, în tandem, pentru cititori

Marţi, 10.03.2009, în cadrul Cenaclului “Conexiuni” de la CCM “George Coşbuc” Bistriţa a avut loc o deosebită manifestare literară prilejuită de lansarea a două volume de poezii “Dulcele meu amar”, aparţinând prof. Elena M. Cîmpan, preşedintele cenaclului şi al Societăţii Scriitorilor Bistriţeni, care cochetează cu poezia de multă vreme, împreună cu volumul “Există un loc”, aparţinând “veteranului versului bistriţean” Emil Dreptate, directorul cotidianului “Mesagerul”.

Gazda activităţii, prof. dr. Dorel Cosma, directorul CCM “George Coşbuc”, a subliniat, în deschiderea activităţii, că este un eveniment literar deosebit, fapt ce denotă seriozitatea muncii în cenaclu.

Într-o “şedinţă de lucru” s-au autoprezentat, cu argumente scriitoriceşti, motivaţii pertinente şi stările sufleteşti specifice poeţilor, Emil Dreptate, care a precizat faptul că această carte este o experienţă, un soi de exerciţiu, există o poezie tradusă în şapte limbi împreună cu un ciclu de poeme. Toate aceste “experienţe olfactive şi auditive” pornesc la Emil Dreptate de la un singur loc – limba română.

Prof. Elena M. Cîmpan, făcându-şi “autodiagnosticarea” volumului, şi-a confesat sentimentele şi trăirile prin stilul de carte oximorom, care presupune perceperea realităţii şi o vede în stilul personal. Crede că poezia va salva lumea, sufletele, iar “Dulcele meu amar” este un semn al salvării de efemer.

Au făcut aprecieri pozitive, pertinente, cu exemplificări pe texte din cele două volume, inclusiv recitarea în limba germană, maghiară etc., şi cu argumente privind valoarea volumelor Ion Moise – scriitor şi preşedintele Cenaclului “George Coşbuc”, Victor Ştir, David Dorian, Săsărman Parva Traian, Niculae Vrăsmaş, Aurel I. Borgovan ş.a.

Felicităm autorii şi îi aşteptăm cu alte apariţii în domeniul literaturii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5