Două proiecte de asfaltare a străzilor, la Prundu Bârgăului, cu fonduri guvernamentale. Grădiniţa din Susenii Bârgăului, finalizată. Panouri fotovoltaice pentru şcoli, Primărie şi unitatea medico-socială

La Prundu Bârgăului, două proiecte vor fi finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, valoarea acestora depăşind 9,3 milioane lei. Astfel, vor fi asfaltate aproape toate străzile din comună.

Primarul Doru Crişan de la Prundu Bârgăului a menţionat că pentru unul din proiecte a fost făcută procedura de achiziţii publice, astfel că se va putea da ordinul de începere a lucrărilor, după semnarea efectivă a contractului de finanţare. Pentru celălalt proiect, este în derulare licitaţia, astfel că lucrările ar putea începe primăvara viitoare. Dacă acel contract de finanţatre ar fi semnat în termen scurt, pe primul proiect, execuţia ar putea fi încheiată chiar în acest an.

Altfel, infrastructura şcolară a fost o prioritate pentru administraţia locală. „Am finalizat o clădire nouă, de la temelie, pentru clasele primare. E o clădire frumoasă, modernă, cu toate dotările necesare. Au fost trei proiecte – construcţie, dotare cu mobilier şi tehnologizare, proiect prin POIM, în valoare de 2,7 milioane lei. Sunt table digitale, laptopuri pentru fiecare profesor, tablete pentru fiecare elev, camere de supraveghere în clasă şi pe hol, videoproiectoare pentru fiecare clasă. Anul trecut, am finalizat şi clădirea pentru clasele din ciclul gimnazial. Primăria elaborează un proiect pentru reabilitarea imobilului în care este liceul.

La Grădiniţa din Susenii Bârgăului, proiect din fonduri europene,  are loc recepţia finală. Avem un proiect pe fonduri norvegiene, pentru toate instituţiile şcolare, Primărie şi Unitatea Medico-Socială de la Suseni, cu panouri fotovoltaice care vor produce energia. Proiectul este în fază de licitaţie, pentru a doua oară”, a explicat primarul Doru Crişan.

La Prundu Bârgăului, se lucrează la parcarea din faţa primăriei, pentru a debloca traficul în orele de vârf, când părinţii îşi aduc copiii la şcoală. „Sper să o putem finaliza în 2-3 săptămâni. Aici vor fi şi staţiile pentru transportul şcolar. În lucru sunt şi trotuarele, dinspre Suseni până la Primărie”, a completat edilul din Prundu Bârgăului.

În ceea ce priveşte seyonul rece, Prundu Bârgăului nu are lemn de foc decât de răşinoase.  Gazul nu mai este o soluţie pentru Valea Bârgăului, este foarte scump şi investiţia este foarte mare, astfel că administraţia publică locală lucrează la un proiect de termoficare a localităţii, pe bază de tocătură, resturi de lemn de foc. Până la implementarea acestui proiect, primarul Doru Crişan a solicitat Guvernului să dea o soluţie legislativă astfel ca Primăria să poată acorda o subvenţie, în bani, pentru toată populaţia.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5