Dorin Dobra, secretar UNESCO: Susţinem demersul de includere a pădurilor virgine de fag din România în UNESCO

Greenpeace vrea includerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a peste 20.000 de hectare de păduri virgine de fag din România, într-un demers comun cu alte 12 ţări europene care posedă astfel de păduri, organizaţia primind sprijinul Comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO.

,,Marți, 24 iunie, membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO au participat la o reuniune cu reprezentanţii Greenpeace România privind susţinerea proiectului “Pădurile de fag – patrimoniu natural comun al Europei”. La sfârşitul anului 2013, Guvernul României a decis susţinerea acestui demers şi implicarea în proiectul coordonat de Germania. Proiectul vizează extinderea obiectului de patrimoniu UNESCO intitulat “Pădurile virgine de fag din Carpaţi şi pădurile seculare de fag din Germania”, proiect prin care Germania, Slovacia şi Ucraina au reuşit să includă cele mai valoroase făgete din ţările respective pe lista Patrimoniului Mondial.

Membrii comisiei au decis să susţină demersul de includere a pădurilor virgine de fag din România pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, prin membrii săi, şi-au oferit sprijinul pentru finalizarea procedurilor de întocmire a dosarului şi documentaţiei tehnice”, ne-a precizat secretarul UNESCO, senatorul PNL Dorin Dobra prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5