Dispensar medical, cu cabinete şi apartamente de serviciu, la Urmeniş. Primarul Dumitru Tomşa: Sănătatea este o prioritate pentru administraţia locală

Administraţia publică locală din Urmeniş a recepţionat lucrările la Dispensarul medical, o investiţie de peste 1 milion de lei, finanţată de Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

         Alături de primarul Dumitru Tomşa şi viceprimarul Dumitru Jurca, au fost subprefectul Ioan Zăgrean, reprezentanţi ai firmei de construcţii şi ai altor instituţii. Înainte de a trece la partea oficială, preotul Ioan Cozma a binecuvântat lucrările şi pe cei care s-au ostenit.

„Dorim ca acest aşezământ care s-a ridicat spre buna gospodărire şi sănătatea cetăţenilor din comuna Urmeniş să fie un loc de linişte, de pace, de mângâiere pentru cei care vor veni şi vor intra în acest aşezământ. Să dea Dumnezeu ca lucrarea medicilor şi a celor ce au grijă de sănătatea noastră să se îmbine, să se îngemăneze cu lucrarea lui Dumnezeu pentru că El este doctorul sufletelor  şi a trupurilor noastre. Felicităm pe toţi cei care s-au ostenit şi care şi-au dat concursul la ridicarea acestui aşezământ. Să le dea Dumnezeu sănătate, zile bine şi îndelungate, iar nouă, tuturor să ne dea zile bune şi să ne binecuvânteze”, a spus preotul Cozma.

         Primarul Dumitru Tomşa a precizat, din capul locului, că această zi este una de sărbătoare. „Ziua de azi, pentru comunitatea din Urmeniş, este o mare sărbătoare. După multe greutăţi pe care le-am întâmpinat în timpul ridicării acestui dispensar, a venit şi ziua când o recepţionăm. Am construit acest dispensar pentru că celălalt era mult-mult prea vechi şi s-a dărâmat. Ceea ce s-a făcut aici este totul nou, curtea şi pavajul fiind făcute de la punerea temeliei. Acest dispensar este compus din cabinet medicină de familie, cabinet stomatologic, farmacie, dar şi două apartamente la etaj pentru medicii care vor veni. Mai am o cerere pentru o încăpere unde doamna şi domnul doctor veterinar vor să deschidă un cabinet veterinar şi o farmacie. Ne bucurăm că am ajuns în acest moment, când recepţionăm această clădire, urmând s-o dăm  în folosinţă. Am umblat după medic prin Cluj, Mureş şi Bistriţa. Am găsit un medic la Bistriţa dar, din păcate azi nu a putut veni.Această clădire a costat în jur de 1.031 mii lei, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi 10% cofinanţare din bugetul Primăriei pentru amenajarea curţii”, a declarat primarul Tomţa.

 Subprefectul Ioan Zăgrean i-a salutat pe participanţi în numele Instituţiei Prtefectului, arătându-se onorat să participe la acest eveniment, chiar dacă între două şedinţe cu o tematică mult mai sensibilă.

„Vreau să salut toţi cetăţenii acestei comune. Sunt mândru să particip alături de cetăţenii acestei comune la sărbătoarea comunităţii dumneavoastră. Am mai fost la Urmeniş nu o dată, ci de multe ori şi am văzut că de fiecare dată apărea ceva în plus. Vreau să vă felicit, domnule primar, pentru iniţiativa pe care aţi avut-o pentru construcţia acestui dispensar, iar cum nimic nu este întâmplător, în faţa dispensarului văd Biserica, şcoala, Primăria, sala de sport, e Căminul Cultural, grădiniţa. E tot ceea ce trebuie pentru o comunitate. Ştiu că aici comunitatea este destul de mică, undeva la 1790 persoane, dar vă doresc să o creşteţi şi nu puteţi creşte decât creând condiţiile de la oraş pentru a-i determina pe cei tineri să fie dispuşi să se mute aici. Tinerii să aibă condiţiile de la oraş, dar la costuri mai mici. Sunt încântat de ceea ce văd, am văzut calitatea lucrărilor şi vreau să felicit şi constructorul. Le doresc cetăţenilor comunei să nu aibă neapărată nevoie de Dispensar, adică să nu se îmbolnăvească, dar dacă se va întâmpla, să ştie că, prin grija administraţiei locale şi a primarului Dumitru Tomşa, au condiţii decente”, a menţionat subprefectul Ioan Zăgrean.

Administratorul firmei SC Sălăuţa SRL, Iacob Brătfălean, a ţinut să precizeze că nu a fost un proiect uşor de implementat, însă se bucură că acest edificiu îi încununează cariera, o carieră în domeniul construcţiilor care se apropie de final. „E o lucrare care mi-a dat satisfacţie acum la finalul practicării meseriei pe care am învăţat-o de copil”, a spus acesta.

Viceprimarul comunei Urmeniş, Dumitru Jurcan, a punctat faptul că este o investiţie în beneficiul cetăţenilor, sănătatea fiind un domeniu prioritar, dar vor veni şi alte proiecte care să îmbunătăţească nivelul de trai al locuitorilor.

Nu în ultimul rând, familia de medici veterinari, Claudiu şi Alexandra Vesa, absolvenţi ai Universităţii de Medicină Veterinară din Timişoara, din 2019, care-şi propune să îşi deschidă un cabinet la Urmeniş, pentru a fi aproape de părinţii din Sărmaş. Cei doi au lucrat şi în Germania, dar au decis să revină în ţară. Pentru cei doi medici este o oportunitate de a-şi face meseria, de a veni în sprijinul comunităţii care  i-a primit „cu un suflet şi o inimă foarte mare”.

Comentarii

03/03/22 23:47
catinean CONSTANTIN

Felicitar d-nului primar Dumitru Tomsa pt toate realizarile in com Urmenis si ai dorim multa sanatate putere de munca si sa realizeze in comuna tot ce s-ia propus

05/03/22 22:05
Oltean Delia

O realizare frumoasa pentru comuna Urmenis , felicitari D-lui primar. dar nu știu de ce se pune problema aducerii unui medic in Urmenis ,momentan este medic și chiar medic bun , D na doctor Matei Ana, care locuiește in localitate , eu personal ca pacienta , am o părere f buna la adresa D nei doctor si a D nei asistente și cred ca la fel au și pacienții pe care-i are de f mulți ani!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5