Din centrul Ierusalimului, părintele Ioan Creța din Șieu: Suntem în siguranță! Mulțumim lui Dumnezeu!

În noaptea de duminică spre luni, pelerinii bistrițeni și preotul Ioan Creța au revenit în țară, aterizând la Cluj-Napoca. Dna învățătoare Aurica Someșan ne-a declarat că tot timpul au fost în siguranță, iar pelerinii au vizitat toate obiectivele propuse, inclusiv duminică. "Au fost momente înălțătoare, pășind pe urmele Domnului Nostru Iisis Hristos. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate!", ne-a declarat, în această dimineață, doamna învățătoare.

Părintele din Șieu, Ioan Creța, ne-a sunat din Israel, din centrul Ierusalimului, cu rugămintea de a transmite acasă că pelerinii noştri nu sunt în pericol. "Am început ziua în Betleem, am trecut în Ierusalim și ne-am desfășurat activitatea normal, cu excepția unor obiective secundare închise. Alături de noi au fost alte câteva grupuri de pelerini români și nu numai... Diseară avem zborul spre casă, conform programului inițial. Mulțumim lui Dumnezeu și autorităților locale pentru că, în ciuda evenimentelor tragice de aici, noi am fost mereu în siguranță", transmite părintele Creţa.
----
Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a luat act de situația tragică din Israel, acolo unde Organizația Hammas a declanșat un conflict armat împotriva Israelului, conflict soldat până în prezent cu numeroase victime în rândul populației civile.
În urma demersurilor Celulei de Criză, inițiată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost repatriați 346 cetățeni, români și străini, cu două aeronave Tarom.
De asemenea, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud este într-un contact permanent cu cetățenii din Bistrița-Năsăud, prezenți pe teritoriul Statului Israel.
Până în acest moment a fost identificat un grup de 27 persoane, condus de preotul din Șieu, Ioan Creța, grup aflat în pelerinaj, care se află momentan în Ierusalim și așteaptă să se îmbarce in această seară într-o aeronavă cu destinația Cluj. Instituția Prefectului monitorizează situația și are în vedere un sprijin consular dacă va fi cazul.
Un alt bistrițean, doctorul Radu Elisei, medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița , aflat la specializare în Israel este deocamdată în afara oricărui pericol.
Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud este în permanentă legatură cu bistrițenii aflați pe teritoriul Statului Israel, iar în colaborare cu MAE și celelalte instituții ale statului român are ca principală preocupare întoarcerea cu bine acasă a tuturor românilor.

Comentarii

10/10/23 16:39
Iuliu

Motto:
“Oameni politici, bunii noştri fraţi,
Noi v-am cedat şi ranguri şi proporţii.
Dar nu putem continua.
Stopaţi această competiţie a morţii!”
(Adrian Păunescu- Manifest pentru sănătatea Pământului)

În cursul secolului XX, au izbucnit cele două Războaie Mondiale care au început pe continentul european și s-au extins apoi în toată lumea.
Primul Război Mondial a avut loc între 1914 și 1918, iar aproximativ douăzeci de ani mai târziu a izbucnit Al Doilea Război Mondial care a durat din 1939 până în 1945.
După 1945, pacea se instalează în Europa, dar continentul se împarte în două blocuri: Europa de Est și Europa de Vest, ceea ce a generat începutul “războiului rece”. Linia de separare trece prin Germania. In rest au mai continuat anumite confruntări militare de la războaie locale, revoluţii şi războaie civile pînă la căderea comunismului în Europa de Est.
De aceea, omenirea a început secolul XXI cu o uriaşă speranţă de pace. Este binecunoscută celebra frază atribuită lui André Malraux: „Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”.
Cu toate astea, nici nu începuse bine secolul XXI că s-au produs atentatele teroriste de la 11 septembrie,2001 care au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite in care şi-au pierdut viaţa 2.977 persoane în New York City, Washington, Pensylvania.
Apoi, la 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, într-o escaladare majoră a războiului ruso-ucrainean, care a început în 2014, prin ocuparea Crimeei.
Cel mai recent este conflictul armat dintre Israel și Hamas, izbucnit în dimineața sâmbătă, 7 octombrie, 2023 , odată cu atacul militanților palestinieni, când peste 2.500 de rachete au fost lansate dinspre Fâșia Gaza spre orașele din Israel. Armata israeliană a declarat „stare pentru război”. Peste 150 oameni au fost uciși și peste 900 răniți, potrivit unui bilanț anunțat de autoritățile de la Tel Aviv.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5