Despre Răzvan Martin. Despre responsabilitate. Despre alegeri. Despre un apartament cu 3 camere. Despre 100.000 de lei

În toată nebunia mediatică iscată la ultima şedinţă de Consiliu Local în jurul sportivului Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra: să-l premiem cu un apartament sau să îi dăm bani, se dezbat tot felul de posibile motive ale întâmplării, în care sportivul a fost folosit ca un alibi politic, mai puţin unul: ce îşi doreşte Răzvan?

Am văzut, am citit, am revăzut, recitit: liberalii, primariul, democrat-liberalii sau alţii, toţi ştiu  ce e mai bine pentru Răzvan. Brusc, Răzvan Martin a devenit subiectul lor principal în conferinţele de presă. Acum, Răzvan Martin trebuie să aleagă: un apartament sau 100.000 de lei? Dacă aş avea putere de decizie, i-aş oferi lui Răzvan şi apartamentul şi banii. Şi nu scriu gratuit ca să dea bine. Îmi amintesc de Răzvan încă din vremea începuturilor mele în lumea asta a presei, când mergeam pe la domnul Mugur Saranciuc să ne povestească despre performanţele sale. Era acolo şi Răzvan. Se antrena. Era timid, uşor stângaci în faţa camerei. Au trecut vreo 6 ani. L-am revăzut pe Răzvan Martin, la Antena 3, la o emisiune de profil. Avea aceaşi stângăcie amestecată cu modestie. A vorbit despre fetiţa lui, despre familie. Răzvan e exemplu perfect că a reuşit. A avut anturajul bun. L-a avut, îl are alături pe Mugur Saranciuc, omul esenţial. Indiferent ce decizie va lua, apartamentul sa banii, aş prefera să se înceteze odată hârjoneala asta politică, în care Răzvan e folosit de unii, alţii, să dea bine pentru ei, pentru reputaţia lor, pentru jocul politic.

Răzvan şi anturajul lui Răzvan vor lua o decizie. Bună, rea, va fi decizia lor. Textul meu e de o banalitate cruntă, dar întreb: ce aţi alege între un apartament şi bani?

P.S. Apartamentul are 3 camere, renovat, într-un bloc modest pe Aleea Fântânele.

Mai jos redau declaraţiile primarului Ovidiu Creţu, declaraţii făcute miercuri, 5 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, în apartamentul cu miză de premiu.

Ovidiu Creţu: Au fost mai multe informaţii vehiculate referitor la acest apartament. Precizez că este singurul apartament pe care noi îl avem în proprietate şi care este disponibil. Răzvan Martin avea nevoie de un apartament, şi nu de o garsonieră, pentru că în familie sunt mai mulţi. Din păcate, aşa cum am făcut precizarea şi în şedinţa de Consiliu, nu avem posibilitatea legală să-i dăm în proprietate acest apartament, dar îl putem da pe o perioadă de 50 sau 100 de ani, fără să plătească chirie.

Este o variantă, spun eu, foarte bună, şi pe lângă faptul că nu plăteşte chirie, nu plăteşte nici impozit în perioada respectivă. În urmă cu aproximativ o jumătate de oră am fost cu Răzvan Martin, aici în apartament, împreună cu antrenorul lui, deoarece i-am spus să vină cu cineva din familie, soţie, cine doreşte el, să poată lua o decizie şi aştept până mâine o hotărâre a lui, dacă doreşte apartamentul sau dacă doreşte banii. Modificarea care a fost făcută în Consiliul Local este ilegală: hotărârea în forma în care a fost aprobată nu va putea fi pusă în aplicare pentru că încalcă legea în sensul că nu există prevedere bugetară la nivelul sumelor aprobate.

În sensul în care Răzvan Martin spune că preferă banii, atunci fie în şedinţă ordinară, fie într-o şedinţă extraordinară, săptămâna viitoare, voi propune o rectificare de buget şi vom rectifica bugetul la nivelul sumelor respective. Dacă Răzvan va prefera apartamentul, care dacă facem nişte socoteli, valoarea este cu mult peste 1 miliard de lei, atunci voi reveni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre. Dacă îşi doreşte banii vom rămâne la suma de 100.000 de lei, pentru că înainte voi da un proiect de rectificare a bugetului în care voi prinde la premiile municipiului Bistriţa, suma corespunzătoare. În cazul în care Răzvan Martin alege banii, vom repartiza apartamentul altcuiva, sau poate îl vom vinde şi vom reuşi să acoperim cheltuielile pe care le avem cu premierea sportivilor. Vreau să mulţumesc firmelor Record şi Serbis care au finisat apartamentul. Le aduc un cuvânt de mulţumire conducerii acestor firme pentru că s-au implicat în rezolvarea acestei probleme.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5