Deputatul Lorant Sas: USR PLUS nu a fost parte în acest mecanism de numire a directorilor! Sper să fie organizate concursuri pe bune

Deputatul USR PLUS, Lorant Sas, a declarat, în cadrul unei intervenţii transmise online şi postate pe pagina sa de facebook, că formaţiunea pe care o reprezintă nu a fost parte în procesul de numire al directorilor de şcoli, iar noul director de la Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, prof. Iulius-Liviu Uşeriu, nu este membru al USR PLUS.

         „Cred că Inspectoratul ar fi putut, mai ales acum, în situaţie de pandemie, să prelungească cu 3-4 luni mandatele foştilor directori şi în 3-4 luni să punem la punct un sistem sau o procedură de concurs naţional, pe bune, de data asta. (…) Noi asta ne dorim, luptăm pentru depolitizare, avem discuţii cu partenerii noştri de Coaliţie şi avem încrederea şi sper că vom reuşi ca în maximum 3-4 luni să organizăm aceste concursuri pe bune”, a declarat Lorant Sas.

         Deputatul ISR PLUS a menţionat că atât directorii, cât şi primarii ştiau că aceste mandate de management educaţional expiră în 9 ianuarie. Deputatul Sas a a mai spus că şi relaţia cu actualul director sau viitorul director de după concurs poate fi la fel de bună sau poate mai bună cu administraţia locală. „Mi-aş dori ca fiecare şcoală şi liceu din acest judeţ şi din ţară să aibă rezultate din ce în ce mai bune. Suntem convinşi că un concurs pe bune, cu subiecte naţionale, bine şi corect organizat, va reuşi să scoată nu neapărat, în faza asta, manageri foarte buni şcolari, dar măcar profesori care vor demonstra prin acele concursuri că îşi merită acest loc. În continuare va trebui să facem reforma şcolii, punând în centru elevii şi binele lor”, a menţionat deputatul Lorant Sas.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5