Deputatul Bogdan Ivan: Deblocăm achizițiile publice din România!

Deputatul PSD BN, Bogdan Ivan, a votat pentru adoptarea unui proiect de lege iniţiat împreună cu colegii din PSD și din Coaliție, "un proiect de lege solicitat de primarii din Bistrița-Năsăud, care simplifică total achizițiile publice directe din România". "Pentru o absorbție a banilor din PNRR și din noul Exercițiu financiar european, am dublat plafoanele achizițiilor publice directe. Mai mult, criteriul de atribuire al licitațiilor publice nu va mai fi prețul cel mai mic, ci raportul calitate-cost. De asemenea, scrisorile de garanție bancară pentru constructori pot fi emise și de instituții financiare nebancare!
Comparativ cu țările din Europa, România are o abordare severă asupra achizițiilor directe, cu un plafon al achizițiilor directe de 10 ori mai mic (Ex. Germania: ~5.4 milioane euro)!", a scris parlamentarul social-democrat, pe pagina de facebook.
Camera Deputatilor este for decizional, urmează ca legea să fie promulgată de Președintele României și să intre în vigoare!

Comentarii

22/06/22 16:53
Toni

Pentru o absorbție a banilor din PNRR implementarea reformelor este crucială. Este vorba despre reforme majore incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru România:
-Reforma pensiilor – o reformă majoră care va asigura un nivel adecvat pentru cei cu venituri mici și de asemenea sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen mediu și lung.
-Reforme în politica fiscală – adoptarea de măsuri pentru a crește veniturile la buget din impozite, optimizarea cheltuielilor și pentru a asigura aplicarea cadrului fiscal.
-Companiile cu capital de stat – revizuirea cadrului legislativ pentru aceste companii pentru a îmbunătăți guvernanța corporativă și pentru a asigura respectarea strictă a acestor reguli, monitorizare centralizată eficientă și control cu accent pe performanță.
-Salarizarea în administrația publică – revizuirea sistemului pentru a evita eventuale creșteri bruște ale cheltuielilor cu salariile.
-Banca Națională de Dezvoltare – crearea și operaționalizarea acestei bănci.
-Administrație publică – un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice și un sistem îmbunătățit de promovare, inclusiv pentru funcții de management.
-Justiție – modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție.
-Transport fără emisii de carbon – introducerea principiilor taxării verzi, un nou sistem de taxare pentru drumuri, promovarea transportului cu emisii zero.
-Energie Regenerabilă – promovarea eliminării treptate a cărbunelui din mixul energetic și creșterea contribuției din energii regenerabile, sprijin pentru producția de hidrogen și baterii și o reformă a pieței de energie electrică.
Șefa Celulei Comisiei Europene pentru redresare și reziliență, Celine Gauer, a declarat recent la Forumul Eurosfat de miercuri, 15 iunie, că Planul Național de Redresare și Reziliență al României este excelent în privința componentei de tranziție verde și în privința reformelor structurale. Livrarea reformelor nu poate fi negociată, pentru EU este o condiție de a beneficia de finanțare. Spre exemplu, în România, reforma administratiei si reforma pensiilor reprezintă o necesitate absolută, a mai spus Celine Gauer.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5