Suntem mândri cu ea !

Delia Chilom dovedeşte că BAC-ul nu e o povară !

* Eleva de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” a obţinut 9,96 la BAC

Examenul de bacalaureat a fost unul cu surprize plăcute pentru Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Instituţia bistriţeană, care de mai bine de o sută de ani promovează învăţământul de calitate din judeţ, s-a aflat şi anul acesta, în ciuda procentului scăzut de promovabilitate pe judeţ (41,57%), să fie în topul promovabilităţii la nivel de ţară, fiind în acelaşi timp primul pe judeţ cu 93,71%. La Bacalaureatul din acest an, la „Liviu Rebreanu” s-au înscris 175 elevi, 164 dintre aceştia reuşind să ia medii peste 6. 36 de elevi au avut medii între 9 şi 9,99, 62 între 8 şi 8,99, 50 între 7 şi 7,99, 16 între 6 şi 6,99.
Cele mai bune trei medii pe judeţ provin tot de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Cea mai mare medie, 9,96, a fost obţinută de Ioana Delia Chilom, clasa a XII-a C, profil Real, specializarea Ştiinţele naturii, bilingv, engleză. Pe locul II s-au situat, cu aceeaşi medie - 9,90, Bianca Oana Nemeş şi Ana Maria Câmpan, prima în aceeaşi clasă cu Delia Chilom, a doua provenind din clasa a XII-a F, Filologie – Franceză.
Născută pe 12 decembrie 1993, la Năsăud, Delia Chilom este absolventă a Şcolii Generale nr. 1 Bistriţa. A dat admitere la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, profil Matematică-Informatică, după un semestru transferându-se la Bilingv – Ştiinţele naturii. Provine dintr-o familie cu tradiţie în educaţie, bunicul Mircea Login fiind profesor de fizică, iar bunica – Iuliana Login – de matematică, la Năsăud. De asemenea, mama – Iuliana Chilom, este profesoară de Matematică la Liceul cu Program Sportiv, în liceu fiind olimpică la matematică. Delia mai are un frate, Mircea, care a absolvit clasa a VIII-a cu media 9,56, înscriindu-se la profilul Matematică-Informatică a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”. „Am avut încredere în forţele mele absolvind clasa a XII-a cu aceeaşi medie – 9,96. Recunosc că nu mă aşteptam să fiu prima pe judeţ, însă mă bucur că am reuşit să obţin o medie frumoasă. Orice elev, după părerea mea, putea să obţină cel puţin nota 7 la orice materie. Pentru mine, dacă am învăţat, a fost uşor. Din păcate, generaţia noastră are două extreme – cei care învaţă şi cei care fentează. Pentru mine, anii de liceu au fost o aventură excepţională, am simţit că fac parte dintr-o mare familie, cea a unei şcoli aflată în topul primelor 10 din ţară, Colegiul „Liviu Rebreanu”, declară Delia Chilom. Cu media 9,96, Delia a optat pentru Universitatea „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Relaţii Internaţionale, dorind în acelaşi timp să aplice pentru o bursă de perfecţionare în străinătate. Pasiunile tinerei absolvente se înscriu, oarecum, în cele ale şcolii, plăcându-i să citească foarte mult: „Am acasă un raft întreg cu cărţi în engleză”.
„Sunt sigur că vom avea un procent mai mare de promovabilitate după contestaţii, elevii liceului nostru depunând contestaţii întemeiate. Rezultatul obţinut este foarte bun, m-aş fi bucurat însă să fie excepţional, să avem promovabilitate de 100% şi cel puţin două medii de 10. Când spun că rezultatul este foarte bun, îl îmbrac în conţinutul centralizării notelor, aproximativ 60% dintre elevi obţinând medii peste 8, ceea ce concordă cu rezultatul obţinut în timpul anilor de şcoală, iar mediile cele mai mari obţinute de elevii de la Ştiinţele Naturii bilingv vin să confirme că la această specializare se intră în clasa a IX-a cu cea mai mare medie pe judeţ. Felicit elevii noştri şi profesorii lor pentru rezultatele care s-au obţinut în acest an şcolar, dar în acelaşi timp trebuie să spun că examenul de bacalaureat nu este o joacă, este un examen de maturitate care confirmă pregătirea pe tot parcursul ciclului liceal. Cei care se pregătesc serios obţin rezultate pe măsură. Elevii de clasa a XI-a trebuie să înţeleagă că pregătirea pentru bacalaureat este un lucru extrem de important, mai ales că media obţinută constituie parte din media de intrare la universitate”, declară directorul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Constantin Rus.
Centralizând datele, judeţul nostru a reuşit, doar prin 8 licee din cele 28, să aibă promovabilitate peste 50%. După Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” (93,45%), urmează Colegiul „Petru Rareş” Beclean, - 91,33%, Liceul de Arte „Corneliu Baba” – 88,68%, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud – 85,45%, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa -82,76%, Grup Şcolar „Ioan Căian Românul” Căianu Mic – 75%, Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi – 57,53%, Liceul Teoretic „Constantin Romanu Vivu” Teaca – 53, 57%. La cealaltă extremă s-au găsit patru unităţi şcolare din judeţ, cu promovabilitate 0, şi anume, Grup Şcolar „Sfânta Maria” Bistriţa, Liceul „Petru Rareş” Bistriţa, Grup Şcolar Lechinţa şi Liceul particular „Henri Coandă” din Feldru.

Comentarii

10/07/12 21:52
Claudia Ilie

Felicitari Deliei Chilom! O eleva extraordinara!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5