De Sânziene, sărbătoarea educaţiei şi a tradiţiilor, la Salva

De marea sărbătoare a Sânzienelor, vineri, 24 iunie, Şcoala Profesională „Tibariu Morariu” din Salva, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, Primăria şi Consiliul Local Salva, Casa Costumului Popular Virginia Linul, Parohia Ortodoxă Salva, Parohia Greco-catolică, Cercul Astra Salva şi Căminul Cultural organizează Întâlnirea tuturor absolvenţilor şcolii Salva.
După cum ne declară directorul şcolii, prof. Romana Fetti, evenimentul debutează, de la ora 14.00, prin parada portului popular din centrul comunei, urmată de un Te Deum şi de un parastas întru amintirea celor trecuţi în eternitate.
La ora 14.30, la scena amenajată în curtea şcolii va fi Gala Educaţiei de la Salva, la care vor fi prezenţi inspectorii şcolari generali ce au condus de-a lungul timpului destinele învăţământului, dascăli şi absolvenţi ai şcolii, tot acum fiind lansat şi proiectul „De mână cu timpul la Salva”
De la ora 15.00, începe spectacolul artistic prezentat de Virginia Linul şi Menuţ Maximinian, susţinut de Ansamblul folcloric „Păunaşii Salvei”, alături de artiştii ce-şi au rădăcinile în comună. Un recital folk şi un foc de tabără întregesc atmosfera de sărbătoare, participanţii fiind invitaţi pentru a retrăi atmosfera anilor de şcoală cu coşul sau traista cu bunătăţi de acasă.
Se anunţă un eveniment la care vor fi invitaţi surpriză care vor transmite mesaje celor ce se vor bucura împreună la Salva.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5