De luni, circulaţie oprită de la Spitalul Judeţean, la Romsilva, pe Linia Verde! Vor începe lucrările şi pe străzile Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că lucrările la proiectul „Linia Verde” continuă în această perioadă, chiar dacă au fost aduse modificări privind soluţiile tehnice, asta pentru că, din anumite puncte de vedere, nu mai răspunde exigenţelor momentului şi de viitor.
„Am dispus o revizuire a acestui proiect, care cuprinde, în linii mari, extinderea suprafeţelor de trotuare pavate cu piatră naturală, mă refer la str. Bistricioarei, care e în centrul oraşului, str. Grigore Bălan, până la intersecţia cu str. Petre Ispirescu. Trecem prin faţa Muzeului, pe celălalt sens avem Sinagoga, clădiri cu valoare istorică. În partea de jos a oraşului vom merge cu piatră naturală pe B-dul Independenţei, până la Big, pe str. Solomon Haliţă. Proiectul prevede pavaj de hală”, a explicat primarul Turc.
Edilul Bistriţei s-a referit şi la „îngroparea firelor de telecomunicaţii”, pentru care s-a găsit o soluţie. „Această revizuire presupune şi timp şi costuri suplimentare pe care le vom asuma din bugetul local. Ţinând cont că garanţia acestor lucrări trebuie să fie una foarte mare, nu acceptăm lucrări de mântuială. Avem un disconfort prin trenarea lucrărilor, dar important pentru mine şi pentru bistriţeni este ca la finalizare să avem sentimentul că am făcut ceva cu adevărat important”, a adăugat Ioan Turc.
Primarul Bistriţei a anunţat că de luni vor continua lucrările pe str. General Grigore Bălan, mai ales că este vacanţă şcolară. Se va interveni de la Muzeul Judeţean, până la Spitalul Judeţean, tronson care va fi închis, însă va fi funcţional sensul girator de la Spitalul Judeţean. Vor fi lucrări de anvergură, cu săpătură compactare, înlocuire de reţele, de conducte etc. „Fac un apel către cetăţeni, către riverani, cei care vor resimţi disconfortul creat de închiderea străzii, să înţeleagă că este singura modalitate prin care putem să avansăm cu lucrările pe „Lina verde”, a mai spus primarul Turc.
În ceea ce priveşte proiectul privind reconfigurarea axei de transport pe străzile Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului, există deja un câştigător al contractului, va fi dat ordinul de începere al lucrărilor. Şi la această investiţie vor apărea o serie de modificări, inclusiv în ceea ce priveşte pavajul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5