De ce au fermele succes în 2018

Cei dornici de afaceri de succes caută idei, nişe, anumite nevoi care nu sunt acoperite de piaţa de acum. Însă, alte domenii încă mai pot fi exploatate cu succes, chiar şi în 2018. Acestea sunt afacerile care se profilează pe hrană cât mai sănătoasă, gustoasă şi accesibilă. Astăzi vorbim despre ferme şi de ce au ele succes în 2018.

Ferma din vechime, care avea adăposturi făcute din lemn şi câmpuri pe care animalele se retrăgeau şi mâncau paşnic nu prea mai sunt o realitate. Asta se întâmplă pentru că acum fermele au evoluat, iar animalele trăiesc în condiţii mai bune decât ar fi fost atunci când nu existau adăposturi şi accesorii special adaptate pentru fiecare animal. Dar cum se poate construi această fermă şi de ce are succes?

Animalele contează

Românii sunt interesaţi de mâncarea pe care o consumă, fără să întrebe din ce rase de animale provine. Există anumite tipuri de rase de porci, oaie şi vită care pot produce mai multă carne sau carne de o consistenţă mai sănătoasă.

Una dintre acestea este tipul de porc duroc. Acesta este cel care are un raport de 80% carne – 20% grăsime. Porcul Pietrain are circa 70% grăsime, iar o parte din restul o constituie bacon-ul. Acestea sunt doar două exemple. Însă, documentarea despre o rasă poate determina traseul afacerii tale.

Investiţii în aparatură

Instalaţiile dintr-o fermă îmbunătăţesc stilul de viaţă al animalelor şi, astfel, calitatea mâncării. De aceea există o legătură directă între preţurile şi clasificarea ouălor, dar şi felul în care ele vor completa meniul.

La categoria bovinelor şi ovinelor, instalaţiile de încălzire şi răcire fac ca animalele să stea la temperaturi la care să se simtă confortabil, ca să poată produce lapte şi brânzeturi de calitate, dar şi carne slabă şi echilibrată.

Bugetul tău

Bugetul este un aspect de la care porneşte orice discuţie legată de afaceri. Bugetul este cel care îţi arată dacă îţi permiţi să creşti vaci, oi sau porci. Tot bugetul îţi defineşte dimensiunea fermei – dacă va fi mică, medie sau mare. Poţi avea 20 oi sau 50 de vaci.

Bugetul trebuie calculat atât înainte de achiziţia fermei, cât şi pe termen lung. O afacere necesită întreţinere, aşa că vei avea costuri constante legate de mâncare, curent electric, curăţenie şi altele.

Către fermă

Ca să îţi faci o fermă ai nevoie, în primul rând, de proprietăţi. Apoi, de un program şi o strategie de funcţionare. Totul continuă cu marketing, specialişti de la care să apelezi pentru informaţii şi multe altele.

Specialiştii îţi pot da detalii despre condiţiile pe care să le îndeplineşti ca să îţi deschizi o fermă. Apoi, experţii în domenii specifice – creşterea vacilor, porcilor, oilor – îţi vor da detalii legate de specificul afacerii tale. Poţi deschide o fermă cu documentare, strategie şi un plan pe termen lung!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5