Consiliul Local Năsăud a aprobat modalitățile de identificare a beneficiarilor de stimulente educaționale sub formă de tichete sociale

Intrarea în vigoare a Legii 248/2015, privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor proveniți din familii defavorizate, a făcut obiectul unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Năsăud în ședința din data de 29 Februarie 2016.
Astfel, Consiliului Local Năsăud a aprobat nu mai puțin de 10 modalități de identificare a potențialilor beneficiarilor, ca primă etapă a implementării programului. Acestea sunt: grădinițele de pe raza orașului, informarea părinților de către cadrele didactice, informarea cetățenilor prin intermediul mass-media cu privire la prevederile Legii nr.248/2015, informarea prin afișe la unitățile școlare, informarea cetățenilor de către personalul de specialitate a Serviciului Public de Asistență Socială, identificarea potențialilor beneficiari prin intermediul listelor medicilor de familie, identificarea prin intermediul asistenței medicale comunitare și școlare, identificarea prin cadrul Serviciului Public Local de Evidență a Populației, prin baza de date a Registrului agricol, din data de baze a SPAS și nu în ultimul rând identificarea pe principiul „din poartă în poartă”.
Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani vor primi lunar câte 50 de lei, sub formă de tichete sociale, dacă provin din familii cu venituri mai mici de 284 de lei/membru și frecventează zilnic grădinița. Situațiile medicale justificate prin scutiri și învoirile de maxim trei ori într-o lună sunt considerate absențe motivate și nu afectează acordarea stimulentului educațional bănesc, dacă nu depășesc jumătate din zilele de program al instituției. Prin excepție, o singură dată într-un an școlar, beneficiarii pot intra în posesia tichetelor sociale și dacă în luna monitorizată absentează mai mult, din motive de boală.
Ajutorul poate fi utilizat numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte și pentru procurare rechizitelor, nefiind luat în considerare la stabilirea unor obligații legale de întreținere și nici la calcularea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.
Grădinița reprezintă temelia întregii vieți de mai târziu a adultului. La grădiniță, copiii își însușesc noțiunile de bază în ceea ce privește scrierea, limbajul și numerele. De asemenea, acest mediu este perfect pentru a învăța conceptul de relaționare și pentru o prima integrare în sistemul de învățământ. Iată câteva argumente care întăresc ideea ca micuții de vârstă preșcolară să meargă la grădiniță.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5