Cerc pastoral-misionar în Parohia Cepari

Pr. Cornel Coprean

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Năsăud, coordonaţi de pr. Sermeşan Ovidiu, s-au întâlnit duminică, 15 iunie 2014, în Parohia Cepari din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Bunavestire”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul preoţilor slujitori, alături de părintele paroh Motofelea Ionel, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.
În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Roş Ştefan de la Parohia Gersa I, plecând de la Evanghelia a 6-a din cadrul Tainei Sfântului Maslu, care prezintă vindecarea fiicei femeii cananeence, a vorbit credincioşilor despre puterea sfinţitoare a credinţei şi grija părintească pentru copii. Tot în cuvântul de învăţătură, părintele a subliniat şi accentuat importanţa rugăciunii părinţilor pentru copii. În încheiere, părintele paroh Motofelea Ionel a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.

Date istorice
Biserica Parohiei Cepari cu hramul „Bunavestire” datează din anul 1407. Pe parcursul anilor s-au făcut diferite lucrări de reabilitare a bisericii. În anul 1945 biserica a intrat în folosinţa credincioşilor ortodocşi români, prin plecarea saşilor evanghelici luterani, pentru ca în 1976 să fie cumpărată de către credincioşii ortodocşi de la cultul evanghelic luteran.
Între anii 1975-1976 biserica a fost pictată în tehnica tempera de către pictorul Viorel Nimigeanu, pentru ca în anul 1976 să fie sfinţită de către vrednicul de pomenire Î.P.S. Teofil Herineanu, în timpul păstoririi preotului Iuliu Crişan.
În anul 2003 s-a refăcut zidul de 130 m care fortifică biserica, iar între anii 2012-2013 s-au pregătit pereţii Sfântului Altar pentru pictură, s-a înlocuit pardoseala şi biserica a fost înzestrată cu mobilier nou, aşa cum ne-a informat pr. paroh Motofelea Ionel.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5