Ce frumos ! Felicitări, părinte Rareş Pîntea ! La popa-n clacă, obicei străvechi păstrat la Budeşti-Fânaţe

Parohia Ortodoxă Română Budești Fânațe, cu sprijinul Primăriei comunei Budești și a credincioșilor a organizat în data de 27 august 2022 un frumos eveniment cu tema; ,, Ieri am fost la popa-n clacă".
Dimineața devreme, bărbați îmbrăcați în costume populare au făcut claca împreună cu preotul satului, Rareş Pîntea, pentru a cosi.
Înainte de a termina cu cositul, femeile din sat au mers să le ducă mâncare bărbaților organizându-se o masa câmpenească cu produse tradiționale la care au luat parte toți cei prezenți.
Multumindu-le tuturor pentru munca depusa, au fost invitați la căminul cultural la joc unde au servit bucate tradiționale alese și au jucat până la miezul nopții. Sonorizarea a fost asigurată de domnul Biriș Ioan căruia îi mulțumim pe această cale. Tot aici la cămin au avut loc și surprize organizate de primarul Vasile Codrea.
"Mulțumim frumos tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestui eveniment din parohia noastră ce readuce în actualitate obiceiurile din moşi-strămoşi, în care întreaga comunitate era alături de preotul satului" declară părintele Rareş Pîntea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5