Care sunt cele mai eficiente substanțe anti-aging? Suplimente alimentare și cosmetice recomandate

Procesul de îmbătrânire este unul inevitabil, iar pe măsură ce timpul trece, semnele îmbătrânirii sunt din ce în ce mai pregnante, mai ales pe suprafața pielii, cel mai mare organ al corpului. Liniile fine, petele hiperpigmentare și ridurile de expresie sunt cele mai des întâlnite semne ale îmbătrânirii, precum și scăderea nivelului de colagen din țesuturi. 

Chiar dacă este bine să îmbrățișezi acest proces de îmbătrânire asemenea unui fenomen normal al vieții, există o gamă variată de substanțe și suplimente anti-aging recomandate de specialiști pentru a încetini diferite reacții la înaintarea în vârstă precum apariția ridurilor sau căderea părului. Iată ce suplimente alimentare și cosmetice anti-aging recomandă specialiștii! 

Resveratrol 

Resveratrolul este cunoscut ca unul dintre cei mai importanți antioxidanți și este un aliat de nădejde în lupta împotriva îmbătrânirii. Această substanță se regăsește în vinul roșu, cojile fructelor și legumelor de culoare roșu-violet sau în struguri. Studiile de specialitate au demonstrat că acesta inhibă la nivel celular o proteină implicată în mecanismul enzimatic de îmbătrânire. Așadar, pentru efecte anti-aging, este recomandată utilizarea de suplimente alimentare și cosmetice cu resveratrol. 

Pterostilbene

Pterostilbena este o substanță chimică înrudită cu resveratrolul și este un antioxidant extrem de eficient pentru organism. Asemenea analogului său, el poate fi consumat atunci când bem vin roșu sau când mâncăm struguri, migdale, afine, mure sau frunze de viță de vie. Cercetătorii au concluzionat că pterostilbena contribuie la menținerea nivelului dopaminei, protecția structurilor cerebrale și îmbunătățirea vascularizației și neurogenezei. Pterostilbena are o biodisponibilitate mare și este inclusă în formule anti-aging alături de NAD, o coenzimă existentă în celulele vii, ce scade destul de mult odată cu înaintarea în vârstă. 

Coenzima NAD 

Coenzima NAD se poate obține prin menținerea unui nivel adecvat de vitamina B3, ce poate fi introdusă în organism prin consumul de ciuperci, ton, somon, sparanghel sau carne de curcan. Această substanță poate fi administrată și ca supliment cu rol anti-aging, însă stă și la baza unor cercetări privind utilizarea acesteia în terapii ce tratează boli neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson. 

Piceatanol 

Atunci când consumi vin roșu și struguri, introduci în organism și o substanță numită piceatanol, un metabolit al resveratrolului. Piceatanolul se regăsește și în fructul pasiunii, ceaiul alb sau semințele de palmier. Trebuie să știi că există pe piață o mulțime de suplimente alimentare și cosmetice anti-aging ce conțin această substanță. Fie că optezi pentru pastile, creme sau uleiuri cu piceatanol, ți-ai câștigat un un aliat de bază în lupta împotriva îmbătrânirii. 

Riboflavină 

Cunoscută și sub denumirea de vitamina B2, riboflavina se regăsește în alimente precum laptele, iaurtul, brânza, dar și în boabele de soia ori linte, pește sau carne de pui. Această substanță este necesară pentru metabolizarea carbohidraților, a proteinelor și grăsimilor, având rolul de a elibera energie. În același timp, riboflavina protejează pielea, părul, unghiile și ochii de acțiunea radicalilor liberi. Din acest motiv, există pe piață numeroase produse precum capsule cu vitamina B2, creme, uleiuri sau sampoane pentru păr. Astfel, poți comanda șampon online de regenerare sau anticădere, creme antirid sau uleiuri anticelulitice, ce te vor ajuta să ții sub control procesul de îmbătrânire.  

 

În ciuda deteriorării progresive fiziologice și a epuizării enzimelor determinate de înaintarea în vârstă, poți opta și tu pentru aceste suplimente alimentare și cosmetice recomandate de specialiști pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Desigur, ar trebui să te sfătuiești cu un specialist care să-ți recomande aceste substanțe anti-aging, în funcție de necesitățile tale! 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5