Caravana Filmelor TIFF a ajuns pe Pietonal

Caravana va fi prezentă la Bistrița, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, în perioada 31 august - 2 septembrie, de la ora 21:30.

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes, Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, alături de Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa. Întreg proiectul este sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

În decursul celor trei ediții de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit a fi extrem de receptiv la inițiativa APFR. Astfel, în 2011, peste 25.000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.

A 4-a ediţie a Caravanei se desfășoară în intervalul 13 iulie – 6 septembrie 2012, primul oraş în care a poposit Caravana a fost Constanța. Bistrița este penultimul oraș în care ajunge Caravana Filmelor TIFF în acest an.

Bistrițenii se vor bucura de proiecții excepționale în Centrul Vechi după cum urmează:

● vineri, 31 august, ora 21.30 – Gianni și femeile (Italia, comedie, regia Gianni di Gregorio, 2011, 90 min.) - o comedie italiană cu Kitty Cepraga într-un rol extrem de provocator

În deschiderea serii de vineri va fi proiectat scurtmetrajul Tetrist (Turcia, regia Mesrure Melis Bilgin, 2011, 2:48 min.)

● sâmbătă, 1 septembrie, ora 21.30 – Copii din Sarajevo (Bosnia și Herțegovina, dramă, regia Aida Begic, 2012, 90 min.) - filmul cu care Aida Begic a obținut Premiul special al juriului, secțiunea Un Certain Regard, Cannes 2012

În deschiderea serii de sâmbătă va fi proiectat scurtmetrajul Gobbel (România, comedie neagră, regia Raluca David, 2011, 19 min.). Gobbel spune povestea unui german sas, care, după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, în România pentru a-si petrece ultima perioadă a vietii sale. Este prins însă în traditiile si obiceiurile românesti legate de înmormântare în cel mai ironic mod posibil.

● duminică, 2 septembrie – Toată lumea din familia noastră (România, comedie - dramă, regia Radu Jude, 2012, 107 min.) - câștigătorul trofeului la Festivalul de Film Anonimul 2012.

Comentarii

03/09/12 12:07
Vizitator

Bistrita ar putea dispune de o moderna gardina Cinema, la nivelul exigentelor actuale. In acest sens, in Piata Eminescu, langa Casa Cartii, exista gradenele construite inainte de 1989, care ar putea fi echipate cu scaune pentru spectatori si chiar acoperite. In fata acestor gradene, spre cladirea ce trebuia sa fie sala mare a casei de cultura, ar putea fi amenajat un ecran de mari dimensiuni cu instalatiile de sonorizare aferente. Avantajul acestui Cinema in aer liber este si apropierea de Cinematograful Dacia, in administrarea caruia ar putea intra.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5