Campanie de consultanţă Depro Inovaţie Sesiune de instruire pentru femei

Primăria oraşului Năsăud a fost gazda primei sesiuni de instruire a beneficiarilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, organizată de Compania de Consultanţă Depro Inovaţie, împreună cu Fondul Român de Dezvoltare Socială, Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România, cu implicarea comunităţilor din localităţile Năsăud, Lunca Ilvei, Rodna, Ilva Mică, Sângeorz-Băi, Feldru, Rebrişoara, Salva, Dumitra şi Dumitriţa. Tema proiectului european a fost „Un viitor mai bun pentru femei”, fiind dezbătută în sala mare de festivităţi a Primăriei oraşului Năsăud, moderator Oana Seichea.

Proiectul, finanţat de Uniunea Europeană, îşi propune să promoveze rolul activ al femeilor din mediul rural, dar şi din oraşele mici cu o economie preponderent agrară, prin pregătirea şi sprijinirea lor în iniţierea şi gestionarea unor mici afaceri sau proiecte comunitare. Acest proiect, într-o primă fază, are o perioadă de derulare până în octombrie 2011. La nivelul zonei Năsăudului s-a format un grup local de iniţiativă coordonat de profesorul Gabriela Onul (Grup Şcolar Silvic), la care au aderat femeile cu pregătire superioară. Până în luna septembrie, acestea, dar şi alte cursante, sunt aşteptate să se înscrie, pentru a învăţa gratuit alături de traineri profesionişti, cum să-şi deschidă şi să gestioneze proiecte comunitare sau mici afaceri.

Oferta de cursuri „Managementul afacerilor”, „Formare formatori” şi „Managementul proiectelor” este adresată celor 80 de cursante, câte 10 din fiecare localitate implicată în proiect, estimează reprezentantul Fondului Român de Dezvoltare Socială, Dragoş Zaharia. Cursantele vor completa, la înscriere, nişte chestionare pentru o selecţie riguroasă, iar la sfârşitul cursurilor vor primi diplome acreditate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

Sunt înscrise deja Dana Cosma Someşan, Ioana Lăpuşneanu, Speranţa Baba, Aura Moldovan, Iulia Hirşman, aşteptându-se şi alte doamne şi domnişoare care doresc, spre exemplu, să-şi înfiinţeze un salon de înfrumuseţare, un centru de educaţie şi joacă pentru copii sau un azil de îngrijire a bătrânilor etc.

Proiectul se desfăşoară în 200 de comunităţi din judeţele: Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava şi Vâlcea. Sunt implicate peste 700 de femei în 100 de proiecte de afaceri şi de proiecte comunitare, primind asistenţa necesară pe tot parcursul pregătirii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5