Bucuria Rusaliilor la Aşezământul Religios Sfântul Vasile cel Mare ! Părintele Sorin Moldovan, alături de confraţii întru credinţă, în straie populare

Bucuria Rusaliilor a fost marcată la Aşezământul Religios Sfântul Vasile cel Mare (Biserica de la Azil) prin cea de-a VI-a ediţie a sărbătorii „Spiritualitate şi tradiţie”.
După Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Sorin Moldovan, alături de părintele Emanuel Vidican, părintele Iuliu Şomodean şi părintele Ioan Mihai Pop, a urmat un moment artistic cu elevii Şcolii de Arte din Bistriţa coordonaţi de profesorii Cristina Bălan, Anamaria Marti şi Eugen Raita.
„Ne întâlnim şi ne bucurăm unii de ceilalţi, dar mai presus de toate de darul lui Dumnezeu. Este o zi de mare sărbătoare, îmbrăcaţi în straie frumoase”, a spus părintele Sorin Moldovan.
Prezent la eveniment, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, Alexandru Pugna, a vorbit despre importanţa păstrării portului popular şi cu ajutorul Sfintei Biserici: „Momente de reală bucurie și înălțare duhovnicească, astăzi la Biserica cu hramul "Sfântul Vasile cel Mare" din Bistrița. Felicitări Părintelui Sorin Moldovan pentru ideea minunată de a ruga credincioșii să vină in această zi îmbrăcați în straie populare sau având elemente din costumul popular și pentru continuarea acțiunii "Spiritualitate și Tradiție", organizată împreună cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița Năsăud. Felicitări colegei mele, Cristina Stăuceanu Bălan, pentru momentele prezentate împreună cu elevii Scolii de Arte și Meserii din Bistrița. A fost cu adevărat o zi binecuvântată”.
După concertul oferit de artiştii Şcolii de Arte, cei prezenţi s-au bucurat împreună la o masă de sărbătoare întinsă în Piaţa Dominicană. De remarcat faptul că părintele Sorin Moldovan, alături de confraţii întru credinţă, a îmbrăcat straiele populare, subliind încă o dată faptul că tradiţia şi credinţa sunt cei doi stâlpi ai identităţii naţionale.
Felicitări!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5