Bistriţenii au decis! Rămâne „Dacia”

Consultarea publică referitoare la numele Centrului Cultural care va fi amenajat în spațiul fostului Cinematograf Dacia a ajuns la final. În urma opiniilor exprimate în perioada 1 – 10 martie, cele mai multe voturi le-a întrunit denimirea Centrul Cultural Dacia – 3651 voturi, Centrul Cultural Transilvania având 497 voturi, iar Centrul Cultural Valeria Peter Predescu – 216 voturi.

    „În perioada imediat următoare vor fi derulate procedurile cu privire la propunerea numelui de Centrul Cultural Dacia, urmând ca această denumire să fie supusă votului consilierilor județeni la următoarea ședință ordinară. Vă amintim că din această vară, aici vom avea o sală de spectacole cu 330 ce locuri și o Sală de Cinema 3D cu 170 de locuri!”, transmite purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Bogdan Ivan.  

Comentarii

11/03/16 10:45
Vizitator

Din moment ce bistritenii au optat prin vot pentru pastrare denumirii de DACIA, ce rost mai are sa dai alte nume celor doua sali pentru a crea confuzie? Se pare ca rapsodul Pugna s-a molipsit de la Cretu si are fixuri la care nu renunta. In fond numele regretatei interprete de muzica populara Valeria Peter Predescu nu are nici o legatura cu fostul cinema DACIA. In schimb activitatea marii artiste populare are legatura cu scena Casei de Cultura din parc, iar acolo nimeni nu s-a gandit sa-i asocieze numele. Apoi nici numele lui Adrian Pintea nu se potriveste unei sali de cinema din Bistrita, avand in vedere ca actorul s-a nascut la Beius in judetul Bihor. Mai curand s-ar cuveni pentru sala de cinema numele lui Ion Fiscutean , avand in vedere ca acesta s-a nascut in Judetul Bistrita-Nasaud la Sanmihaiul de Campie. Asadar, cel mai bine este ca pentru cele doua sali sa se renunte la atribuirea unor nume de artisti.

11/03/16 22:55

Aveti perfecta dreptate, domnule Vizitator. Este o obsesie, din partea vremelnicilor nostri alesi, de a-si ocupa locul in posteritate legandu-si numele de al cuiva ce e deja inscris in celebritate! Si aici se merge pe principiul: primeaza cel ce da mai bine la public! Asa s-a ajuns la Valeria Peter Predescu sau Adrian Pintea...Ion Fiscuteanu e, fireste, in cazul descris de Dv., mult mai potrivit. Din nefericire, necunoscut pentru cei din generatia mai tanara! Eu sunt intrigat de megalomania locala: Casa de cultura se numeste acum pompos(!) PALAT!!! e stupid, cand te uiti la Tv - chiar in seara aceasta se dau imagini din PALATUL CULTURII din Iasi, restaurat si pus "la patru ace"- nici nu se compara! Un prieten mi-a raspuns la nedumerirea mea: vremurile! Oare cand ia sfarsit ineptia acestor vremi, ridicata la rang de politica de stat?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5