Bistriţa va derula, după Bucureşti, proiectul „Există un erou”. Cursuri de prim ajutor şi defibrilatoare pentru intervenţii rapide

Municipiul Bistriţa va fi singurul oraş din ţară, în afară Capitalei, care va derula proiectul „Există un erou”, a anunţat primarul municipiului Bistriţa. Ioan Turc s-a întâlnit la Bucureşti cu dr. Cristian Grasu, medic primar şi preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă din România.
„Dr. Cristian Grasu va veni la Bistriţa după 8 iulie cu doi voluntari pentru a forma prima grupă de voluntari bistriţeni care vor activa în acest program pe care îl vom dezvolta. Se va semna un protocol între Asociaţia Voluntarilor Bucureşti şi Primăria Bistriţa.
Practic, prin intermeidul unei aplicaţii care va fi pusă la dispoziţie gratuit de Asociaţia Voluntarilor din Bucureşti, voluntarii noştri vor primi un sms în situaţia în care un om este căzut pe spaţiul public. Vom amplasa în oraş defibrilatoare cu acumulatori a căror durată de viaţă este de minimum patru ani. Cel mai apropiat voluntar ia defibrilatorul, merge şi resuscitează persoana aflată în dificultate. Pentru a deveni voluntari trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani, parcurge un curs de prim ajutor şi se va încheia un contract de voluntariat. Totul va fi gestionat prin numărul de urgenţă 112”, a declarat primaurl Ioan Turc.
În acest context, edilul Bistriţei a anunţat că, pe viitor, ar putea fi semnat un parteneriat cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, pentru servicii ambulatorii, la domiciliu, pentru persoane vârstnice şi nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5