Bistrița, pe podium liric, la Sibiu! Felicitări, Elena Ciotmonda, Maria Matean și Andrei Mic !

Concursul de creație literară „Lirismograf”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani, și-a desemnat de curând câștigătorii. Competiția a fost structurată pe patru secţiuni: Poezie, Proză/Eseu, Dramaturgie, Critică literară. Cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum colectiv.

Printre cei care vor fi cuprinși în antologia Concursului „Lirismograf”, i-am regăsit, la secțiunea poezie, și pe tinerii bistrițeni: Elena Ciotmonda,clasa a X-a, Colegiul Național Andrei Mureșanu, Bistrița, Maria Matean, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic INFOEL, Bistrița, ambele fiind și membre ale cercului literar de la Palatul Copiilor Bistrița și Andrei Mic, masterand la Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Preocupările lor creative sunt constante, fiind implicați cu succes și-n alte contexte culturale: Bistrița Folk, Cenaclul George Coșbuc, Revista „Mișcarea literară”, Tabăra de creație de la Arcalia, Serile de la Casa Poetului, diverse concursuri literare etc.

La ediția recentă a Concursului „Lirismograf”, liceana Elena Ciotmonda a reușit operformanță notabilă,fiind laureată cu LoculI. Ea a mai obținut, în acest an școlar, Premiul I la Saloanele Liviu Rebreanu, Bistrița, secțiunea proză, manuscrise elevi, Premiul „Mihai Dragolea” pentru Proză, la Concursul Internațional „Vox Napocensis”, Cluj-Napoca.

Ne bucură preocupările artistice ale talentaților tineri bistrițeni! Îi urmărim cu interes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5