Astăzi, la Besançon, eveniment muzical cu stângere de fonduri pentru organizațiile din Bistriţa care sprijină refugiații ucrainieni!

Perioada pe care o traversăm în Europa de la declanșarea războiului în Ucraina în luna februarie este o sursă de mare îngrijorare pentru fiecare dintre noi. Trecând prin Bistrița în luna aprilie, am putut constata un frumos elan de generozitate din partea locuitorilor, a autorităților locale și a organizațiilor nonguvernamentale  spre a acorda ajutor refugiaților veniți din Ucraina.”, declară Antoine PETIARD, preşedintele Asociaţiei de prietenie franco-română Franche-Sylvanie.

Orașele noastre, Besançon și Bistrița, sunt unite prin legături de prietenie foarte strânse. Ne dorim astfel ca in această perioadă dificilă să vă arătăm susținerea noastră. În calitate de președinte al Asociației de prietenie franco-română Franche-Sylvanie, voi contribui la organizarea unui eveniment muzical pe care ne propunem să-l organizăm în parteneriat cu orașul Besançon, în data de 6 iulie.  Scopul este de a colecta fonduri pentru organizațiile din Bistrița și din împrejurimi care vin in ajutorul refugiaților ucrainieni.

Asociațiile implicate în sprijinirea refugiațiilor ucraineni -  Asociația OM, Asociația Impact Bistrița și Asociația Tineri pentru Comunitate - vor primi sprijin din partea organizației franceze.

Acestea vor organiza în luna august o serie de activități pentru sprijinirea refugiaților, pachete cu alimente și activități educative pentru copiii refugiaților ucraineni.

“Românii sunt extraordinari. Când am ajuns aici eram îngrozita, cu copiii speriati în brate, si am primit adapost, hrana, grija si atentie. Dar nu pot sa astept doar sa primesc, oricât de mult as pretui tot sprijinul, n-am cuvinte să spun cât de recunoscătoare sunt. Am nevoie si sa muncesc, am nevoie să simt utila si intreaga”, este mărturia unei refugiate.

“În primele zile, după începerea războiului, a existat un val impresionant de implicare, era o perioadă în care dacă ne ghidam doar după emotie, puteam face mai mult rău decât bine. Am fost în linia întâi, am pus umărul să ajutăm în această tragedie care are loc la granița noastră, n-aveam experiență în a relaționa cu refugiați, n-am mai pregătit convoie umanitare, dar ne-am bazat pe partenerii nostrii, fie că au fost școli, licee sau organizații din alte județe, iar produsele și medicamentele au ajuns unde era nevoie”. Diana Alexandrina Moldovan – Președinte Asociația Impact Bistrița

“În ultimele două luni, organizațiile locale, s-au axat pe sprijinirea refugiaților de la noi din județ, au pregătit pachete lunare cu alimente, sau cu haine de sezon și activități pentru copii dar în același timp ne-am continuat proiectele pe care deja le organizam în comunitatea noastră.” Cristina Hangea – Presedinte Asociatia Tineri pentru Comunitate

“Sprijinul din partea Asociației  d'amitié franco-roumaine vine la momentul oportun, le mulțumim pentru recunoașterea eforturilor noastre, în această perioadă dificilă. Prin organizarea acestui eveniment, ei sprijină refugiații ucraineni, dar indirect sprijină și copiii din mediul rural în pregătirea lor pentru un nou an școlar, pentru că noi, ca și organizație nu va trebui să împărțim fondurile între cele două probleme de care ne ocupăm în prezent, tinerii din zone vulnerabile și familiile refugiate, la noi în județ.” Diana Alexandrina Moldovan – Presedinte Asociatia Impact Bistrita

“Organizațiile nonguvernamentale sunt cele care descoperă zonele vulnerabile, problemele dintr-o comunitate, sunt cele care țin aproape de cetățeni și care împreună cu aceștia rezolvă, prin implicare și cele mai grele crize, orice sprijin este bine venit

Alina Diana Pop – Președinte Asociația OM Bistrița

 

 

Moldovan Diana Alexandrina,

Presedinte Asociatia Impact Bistrita

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5