Amendă de 5000 lei pentru un tânăr din Beclean ce nu a respectat carantina. Şi un bârgăuan a primit 1000 lei sancţiune

La data de 26 ianuarie a.c., la nivel județean, un număr de 165 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 81 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2. în cadrul unui număr de 13 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate aproape 1400 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, au fost verificate 128 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 144 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 de lei. Din totalul acestora, 56 de sancțiuni, în valoare de 4000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 18 sancțiuni, în valoare de 1500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

O sancțiune în valoare de 5000 lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea a fost aplicată unui tânăr de 28 de ani din Beclean. Pentru aceeași faptă, a fost sancționat cu 1000 lei un tânăr de 28 de ani din Prundu Bârgăului. Cu privire la cele două cazuri, a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5