Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!

Promovarea consumului de produse agro-alimentare locale, naturale și sănătoase, precum și dezvoltarea micilor afaceri în acest domeniu sunt temele centrale ale campaniei organizate în parteneriat de Asociația Produs în “Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Județeană Bistrița-Năsăud, cu ocazia Zilei naționale a produselor agroalimentare românești, sub motto-ul “Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”

Începând din 2017, la data de 10 octombrie se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești pentru a încuraja producţia agro-alimentară naţională, produsele autohtone de calitate, îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanțul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse locale tradiționale.

Acesta este și scopul campaniei organizate de Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Județeană Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Liceelor Tehnologice Agricole din Bistrița și Beclean, chiar de Ziua Produselor Agroalimentare Românești.

Campania va fi o adevărată lecție deschisă, în cele două unități de învățământ, despre produse locale cu etichete de calitate precum produs tradițional, rețetă consacrată, produs montan, fiind realizate după rețete sau prin metode tradiționale și din ingrediente naturale, precum și despre bune practici în domeniul agro-alimentar, împărtășite de reprezentanții unor afaceri locale în acest domeniu, campania urmărind și încurajarea dezvoltării unei cariere/ mici afaceri în specializările pentru care îi pregătesc școlile la care învață.

Astfel, la Beclean, în curtea Liceului Agricol, începând cu ora 10:00, sunt invitați la dialog cu elevii: Mircea Cotuț – Mocodia, universul legumelor din Mocod,  Radu Silaș - produse apicole, Romfulda cu linia de brânzeturi atestate ca produse tradiționale și după rețete consacrate, iar la Bistrița, în incinta Liceului Agricol, începând cu ora 12:00: Societatea Cooperativă Agricolă Sângeorz Băi și Lacto Sineli Teaca, ambele cu brânzeturi atestate ca produs tradițional, montan sau după rețete consacrate, Cristian Palco – Biolavanda, Dan Pașca – produse apicole, Ferma de fructe Raal și Ioan Bucilă, absolvent al Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și proprietar de microfermă zootehnică.

De menționat că ultimii doi sunt operatori economici care susțin învățământul profesional dual, oferind un număr de 10 burse tehnologice (câte cinci/ operator) pentru elevii Liceului din Bistrița, linia învățământul profesional dual, specializarea horticultor. Și, cu siguranță, așa cum ne-au obișnuit deja, elevii celor două licee vor face din prezentarea produselor proprii o adevărată sărbătoare locală.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5