Agendă culturală bogată la Prundu Bârgaului

Agenda culturala a anului 2011 , a fost una incarcata si diversificata la nivelul comunei Prundu Bargaului. Activitatile culturale au inceput odata cu prima luna a noului an , Ansamblul ,, Plaiurile Bargaului “ marcind semnificatia zilei de 24 ianuarie 1859, iar cu ocazia organizarii ,, Balul Fotbalistilor “ a prezentat un mic spectacol in fata celor prezenti. In data de 27. februarie a avut loc Festivalul concurs ,, Zestrea Satului “ Faza Intercomunala unde au participat solistii Cristina Bugnar , Andreea si Maria Pavelean , Pavel Monda , cu totii intrunind punctajul de a participa la Faza Judeteana.
La aceasta preselectie fondul muzical a fost asigurat de Orchestra Plaiurile Bargaului. 1 Martie 2011, in sala Caminului Cultural din Prundu Bargaului Ansamblul Plaiurile Bargaului a prezentat un spectacol diversificat Sindicatelor de pe Valea Bargaului. 4 Martie 2011 ,a avut loc deja devenit traditional spectacolul dedicat zilei femei ,, Un cintec pentru mama “ organizat cu sprijinul Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita Nasaud.
11 Martie 2011, a avut loc faza Judeteana ,, Zestrea Satului “unde au promovat solistii Cristina Bugnar, Andreea si Maria Pavelean. 21 Martie 2011 , solistele Cristina Bugnar si Maria Pavelen au participat la concursul ,, O voce populara organizat de Sergiu Vitalian Vaida , unde Cristina Bugnar a obtinut Premiul I si Maria Pavelean premiul III. 25 Martie 2011 , a avut loc Faza Finala a concursului ,,Zestrea Satului” care a avut loc la Casa Municipala George Cosbuc Bistrita , solistele ansamblului obtinind ; Cristina Bugnar –premiu l , Maria Pavelean premiul III, Andreea Pavelean premiul I , acest concurs desfasurindu-se pe categori de virsta. 12 Aprilie 2011 , Teatrul Muzical din Galati a prezentat in sala Caminului Cultural Prundu Bargaului spectacolul cu piesele de teatru ,, La Scaldat si Coana Chirita se intoarce “ participind elevi din ciclul primar si gimnazial al Grupului Scolar Radu Petrescu si nu numai. 16 Aprilie 2011 , Ansamblul Plaiurile Bargaului au participat la Tirgul de Pasti ;OSTERMARKT alaturi de alte formatii artistice , care a avut loc la Bistrita. 28 Aprilie 2011, a avut loc in sala Caminului Cultural Prundu Bargaului Festivalul Concurs ,, La portile dorului “ editia VII pentru elevi participind ; ansambluri folclorice , grupuri vocale , vocal – instrumentale si solisti vocali. 30 Aprilie 2011, a fost prezentat bargauanilor primul spectacol de muzica folk , care s-a bucurat de un real succes , intitulat ,, bargauanii - cinta folk “. 5 Mai 2011 , a avut loc Festivalul Concurs ,, Valeria Peter Predescu “ – unde a participat solista Cristina Bugnar , obtinind premiul pentru cel mai bun solist in interpretarea pieselor din repertoriul rgretatei Valeria Peter Predescu. 5 Mai 2011, a avut loc in sala Caminului Cultural din Prundu Bargaului un concert rock sustinut de Prefix 990 – Bistrita. 22 Mai 2011 , am participat cu Ansamblul Plaiurile Bargaului la festivalul ,, Laleaua Pestrita “din comuna Cetate. 29 Mai 2011 , am participat la festivalul calusarilor care a avut loc la Budacul de Sus. La festivalul Dumitru Sopon a participat si obtinut Premiul I , Cristina Bugnar , iar la concursul ,,O voce populara “ a obtinut premiul II pe Transilvania. 4 Iunie 2011, a avut loc cea de-a 40 –a editie a Simpozionului Cultural al Vaii Bargaului. 12 Iunie2011, a avut loc spectacolul folcloric ,, De Rusali pe Bargau “ unde au prezentat spectacol membrii Ansamblului Plaiurile Bargaului juniori si seniori , Ansamblul Poienita din Poiana Stampei si Flori Bargauane din Josenii Bargaului. De remarcat faptul ca au evoluat in scena pentru prima data juniori Ansamblului Plaiurile Bargaului , dar au pasit cu pasi siguri in dansurile sustinute , fiind cele din zona Bargaului.
10 Iulie 2011, Ansamblul Plaiurile Bargaului , a prezentat spectacol la UMS Susenii Bargaului , spectacol la care am ramas profound impresionati de multumirile adresate de catre batrini gazduiti in aceasta institutie. 31 iulie 2011 am participat la Festivalul ,, Flori de pe Dorna “Poiana Stampei .
3-12 August 2011 , Ansamblul Plaiurile Bargaului s-a deplasat la Monntmorillon Franta , in regiunea Poitou , unde s-a bucurat de un real succes .
Cu ocazia Festivalului de folclor ,, Regele Brazilor “ Ansamblul Plaiurile Bargaului , a prezentat spectacol in gala acestui Festival. 14 Octombrie 2011 , am prezentat spectacol cu ocazia inaugurarii Stadionului ,, Arena “ din comuna Prundu Bargaului , tot in aceasta luna micuta solista Florina Balan a participat si obtinut Premiul II la concursul ,, Miorita Copiilor “ din judetul Harghita. 26 Octombrie 2011, am participat la festivalul concurs ,, Armonii de toamna “ din comuna Subcetate , judetul Harghita , unde am obtinut urmatoarele premii solisti instrumentisti – Florin Sas – premiul II , Monda Pavel premiul III, solisti vocali – Andreea Pavelean premiul special, premiul de excelenta Orchesta Plaiurile Bargaului. 27 Octombrie 2011, solista ansamblului Maria Pavelean a participat la festivalul concurs ,, Doine si Balade “de la Draganesti jud. Olt obtinind premiul I. 30 octombrie 2011 , a avut loc cea de-a III –a editie a manifestarii folclorice ,, Toamna Bargauana “unde alaturi de Ansamblul Plaiurile Bargaului juniori si seniori si-au dat concursul ;Ansamblul Codrisorul Bistrita , Rapsodia Triscasilor din Lesu , formatia de dansuri Flori de Malin – Sintereag , si formatia de calusari de la Budacu de Sus. 6 Noiembrie 2011 , Caminul Cultural Prundu Bargaului in colaborare cu R adio Somes au organizat Hora Somesana impreuna cu solisti familiei Somes – au fost si membrii Ansamblului Plaiurile Bargaului juniori si seniori prezentind un spectacol de exceptie celor prezenti. 13 Noiembrie 2011, a avut loc festivalul ,,Lasatu “ Secului “ la Susenii Bargaului unde au participat Ansamblurile Somesul din orasul Beclean , formatia de dansuri din Dipsa , Silivasu de Cimpie , Josenii Bargaului , Susenii Bargaului si Ansamblul Plaiurile Bargaului. 13 Decembrie 2011, grupul de datini si obiceiuri din Prundu Bargaului a participat la concertul de ,,Colinde si Cintece Strabune “ la Casa Municipala de Cultura George Cosbuc din Bistrita – spectacol televizat. 18 decembrie 2011 , am prezentat un spectacol de datini si obiceiuri celor gazduiti la UMS Susenii Bargaului. 24 decembrie 2011 ,grupul de colindatori au poposit in mijlocul celor de la Caminul de Virstnici din Bistrita , facindu-I sa traiasca cu adevarat atmosfera nasterii Domnului. 26 Decembrie 2011 , grupul de datini si obiceiuri precum si Ansamblul Plaiurile Bargaului a fost pentru al IV –lea an oaspetii primarului si locuitorilor din Satul Nou , prezentind un spectacol de inalta tinuta. 27 decembrie 2011 , am participat in comuna Marisel la concursul de Colinde si Obiceiuri de iarna ,, Slobozi-ne gazda-n casa “ obtinind premiul III.
Mulţumesc întregului colectiv alături de care trudesc pentru menţinerea şi promovarea folclorului autentic de pe Valea Bârgăului şi din judeţul nostru şi în mod deosebit aş aminti, fără a supăra pe ceilalţi membri la fel de valoroşi: Dumitru Ciupa – dirijor orchestră şi Valentin Ciurea – instructor coregraf, datorită cărora cultura populară se află la loc de cinste, transmiţând-o şi generaţiilor viitoare.
Aduc mulţumiri tuturor colaboratorilor, colegilor de cămine culturale şi case de cultură, tuturor angajaţilor de la Centrul Judeţean pentru Cultură B-N şi nu în ultimul rând Primăriei şi Consiliului Local din comuna Prundu Bârgăului pentru sprijinul acordat şi susţinerea ansamblului „Plaiurile Bârgăului” pe parcursul întregului an. Remarc receptivitatea primarului Ilie Avram de a fi alături şi de cultura populară, însoţind ansamblul în deplasările efectuate.
Datorită bugetului alocat în acest an doresc ca activitatea culturală să se desfăşoare măcar la nivelul anului 2011.
Director
Ioana Suciu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5