400 de case s-au ridicat în cartierul rezidențial din Beclean

Un proiect integrat, cuprinzând toate elementele de infrastructură, este gândit în așa fel de către Primăria orașului Beclean, pentru a finaliza până în 2020, din punctul de vedere al investițiilor publice, cartierul rezidențial de lângă Băile Figa.
De opt ani, de când loturile de teren din zona respectivă sunt disponibile pentru construcția de case, 400 de clădiri rezidenţiale s-au ridicat, în baza unor modele arhitecturale standard, agreate de către administraţia public locală, pe suprafeţe de câte 5 ari. După ce în ultimii ani primăria beclenară s-a preocupat şi a reuşit să rezolve introducerea în cartier a tuturor utilităților curente (apă, canalizare, gaze, electricitate), tot ce mai trebuie făcut din punct de vedere al unei infrastructuri urbane complete pentru ca zona să fie desăvârșită pentru traiul comunității locale de aici este prevăzut a se încheia în perioada 2018 – 2020.
Astfel deja se fac demersurile necesare în vederea obţinerii fondurilor necesare pentru materializarea unui proiect de anvergură care prevede amenajarea a tuturor străzilor ( opt alei plus cele trei alei de legătură) prin asfaltare integrală ultramodernă. În paralel cu asfaltarea vor fi proiectate şi şanţurile dalate dar şi trotuarele pe ambele părţi, în aşa fel încât la finalizarea acestui cartier, infrastructura şi construcţiile să poată fi un exemplu naţional de sistematizare, infrastructură şi arhitectură, un model european de evoluţie a unui proiect de anvergură de la stadiul de idee la gradul de dezvoltare din anul 2020. În perspectiva viitorilor ani în acest cartier se va construi o biserică, un spaţiu pentru creşă, grădiniţă, spaţii verzi, aranjamente peisagistice şi un spaţiu de joacă pentru copii. Administraţia publică locală a oraşului Beclean are în vedere chiar şi o delimitare modernă faţă de vecinătăţi a zonei rezidenţiale, supraveghere cu camere video, iar intrarea în cartier să se facă printr-un punct controlat cu barieră, pe bază de cartelă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5