3 trucuri pentru poze perfecte, fără fotograf profesionist

Rețelele sociale au devenit parte integrantă din viețile noastre. De ani de zile, acest univers digital se identifică tot mai mult cu noi și tindem să ne dorim să expunem acolo cât mai mult din existența noastră de zi cu zi, din viața reală.

Cu toții ne dorim să afișăm imagini pentru prietenii noștri din lumea virtuală, care să înfățișeze frumosul, armonia, care să ne valorifice și să ne evidențieze într-un sens pozitiv. Când vorbim despre publicarea fotografiilor cu noi, nimic nu este simplu și fiecare persoană are propriile sale scări de valori la care se raportează când decide dacă o anumită imagine merită sau trebuie publicată. Acest lucru este discutabil și e perfect normal să aibă o natură subiectivă.

Doar că, dincolo de aceste subiective, interioare, există câteva norme de bază, câteva reguli respectate de fotografii profesioniști, datorită cărora imaginile, indiferent de ceea ce vrei sau nu să transmiți cu ele, ies excepțional de bine.

Prin urmare, fie că vrei să le arăți prietenilor tăi cât arăți de bine sau ce mic dejun interesant ai gătit în această dimineață, pentru a reuși să transmiți mesajul potrivit printr-o simplă poză, trebuie să ții cont de următoarele aspecte esențiale.

Iată cele mai utile trucuri pentru poze reușite:

1. Nu te poziționa în fața luminii cu aparatul foto

Lumina trebuie să cadă, așa cum se exprimă fotografii profesioniști, întotdeauna în fața obiectului sau persoanei care reprezintă subiectul acelei fotografii.

De exemplu, dacă vrei să îți faci ție însuți/însăți o fotografie te vei așeza cu fața spre sursa de lumină (bec, fereastră etc), nu cu spatele la aceasta. Lumina pune în valoare detaliile trăsăturile, le conferă o aură de strălucire, iar fotografia este clară și pare profesionist realizată.

2. Ai grijă de dispozitivele tale

Nefiind fotograf profesionist, cu siguranță îți folosești telefonul mobil pentru a realiza fotografiile. Unul dintre cele mai populare și noi astfel de dispozitive este reprezentat de ultimul model de iPhone, de exemplu, iar dacă ai un astfel de telefon, merită să-l pui în valoare și să-l protejezi. Astfel, poți alege o husă pentru iPhone 14 Pro de la Brandgsm.ro, ideală atât pentru a-i conferi dispozitivului o protecție la eventuale șocuri, dar și pentru a-l face unic și a-l diferenția de celelalte probabil milioane de modele din întreaga lume.

3. Ai grijă la elementele din fundal

De multe ori, atunci când fotografiem un anumit obiect, uităm să acordăm atenție și imaginii de ansamblu, cu ale sale detalii de fundal.

De exemplu, să reluăm ideea micului dejun. Poți fi tentat să fotografiezi farfuria, fără să ții cont de eventualele pete de sos de pe fața de masă. Astfel de detalii, deși de înțeles în orice locuință, fiindcă se întâmplă astfel de accidente, pot ruina o fotografie. 

În cele din urmă, nu uita că în fiecare dintre noi zace un mic artist și este de datoria noastră față de noi înșine să dăm frâu liber acestei laturi atât de sensibile, de frumoase și de constructive din sufletul nostru.

Sursă foto: freepik.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5